Sist oppdatert: 20. april 2005

Spørsmål:

Hei!
Takk for mange fine svar! Sønnen min på 4,5 mnd er ekstrem tørr i hodebunnen, noe som gjør at han klør noe veldig. Har fått Phenamin, men syntes ikke det hjelper så mye. Han sover nå med klorevanter, så han ikke skal klore opp hele hodet sitt, stakkars. Han sover urolig på natten, og våkner flere ganger pga kløe.
Jeg har smurt med olje, men det løser jo bare problemet en liten stund, så er det like tørt igjen. Hvis jeg fortsetter å smøre med olje, vil det da bli bedre etter hvert eller må jeg alltid fortsette med det?
Han har litt eksem på kroppen, men ikke mye. Jeg kan ikke bruke salisalsyre (vet ikke helt om det er det det heter), for det svir. Kløen plager han mest på kvelden/natten og det er mest på sidene av hodet og i bakhodet ned mot nakken, der er han helt rød. På siden av hodet ser det helt fint ut, men han gnir og gnir på det. Bruker Babyline shampoo. Har du noen tips på hvordan jeg kan få bukt med dette problemet? Tusen takk for svar!

 

Svar:

Det er tydelig at sønnen din er veldig plaget med hodebunnen nå. Men forat huden i hodebunnen skal få mest mulig fuktighet, vil jeg heller anbefale at du vasker håret med uparfymert Lactacyd og bruker olivenolje i hodebunnen, den tørker ikke ut så fort og er helt nøytral.
Selv om det er nødvendig å bruke olje i hodebunnen en periode nå, så er det forbigående.
Det er viktig at soverommet ikke er for varmt, og at han ikke har for mye klær på seg slik at han blir for varm når han sover. Ettersom han blir eldre vil han snu seg mer i sengen, og hodebunnen vil få mer «utluftning».
Hilsen Ebba
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?