BabyPersonlige historierDisse bildene bør gi deg sug i magen

Disse bildene bør gi deg sug i magen

Foto: Stephen Crowley
Av Babyverden 7796 Sist oppdatert 23.05.17
Vesle Hannah har vært gjennom mer enn de fleste smårollinger. Og på Instagram utsettes hun for stadig nye farer av pappaen sin. Heldigvis er bildene bare manipulasjon. Og gjort med en hederlig baktanke – for å få flere beinmargsdonorer.

– Jeg håper foreldre som ser disse bildene enten skjønner at de er photoshoppet, eller i det minste ser faren i dem, sier Stephen Crowly.

De som kjenner familien skjønner at bildene er ironisk ment. For Crowly er uhyre forsiktig med datteren.

– Hannah ble syk som baby, men tross dårlige odds er hun frisk i dag. Da vi dro hjem fra sykehuset, var vi ekstremt forsiktige med henne på mange måter. Familie og venner vet dette, så da var det morsomt å plassere henne i slike farlige situasjoner på Instagram sier han.

Hannah hadde blant annet en spesiell diett, og foreldrene måtte gjøre alt de kunne for å unngå at hun ble forkjølet.

I think the new stair gates may be faulty.

Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)

I wonder how cold that water is ?

Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)

Someone is a little unhappy about the Christmas decorations going away.

Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)Ønsker flere beinmargsdonorer
Da han først begynte å legge ut disse bildene av datteren, var det bare for gøy.

– Men da de begynte å gå viralt, bestemte vi oss for å bruke dem for å øke rekrutteringen av beinmargsdonorer, sier han.

Årsaken er at Hannah selv trengte beinmargstransplantasjon i fjor.

– Hannah fikk høy feber i desember 2015, og vi tok henne med til sykehuset. Legene trodde det var et virus, men etter å ha vært syk i noen uker, fikk hun konstatert HLH (Hemofagocytisk lymfohistiocytose). Det er en feil på immunforsvaret som gjør at det ikke slutter å kjempe – selv om sykdommen er over, men heller angriper kroppens organer. I Hannahs tilfelle rammet det lever, milt og hjernen. Sykdommen gikk tilbake etter tre måneder med cellegift og stereoider, men det måtte beinmargstransplantasjon til for å kurere den, sier Crowly.

Han forteller også at Hannah har det mye bedre nå, og at hun utvikler seg som jevnaldrende. Likevel er det mulig med senskader etter sykdommen.
Autumn walks


Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)


Hope yis all have a deadly one.


Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)


Positive reaksjoner
Det er lett å bli litt i stuss om bildene til Crowly er ekte eller ei. Det er også poenget.

– Noen tror de er ekte. Til og med venner som kjenner humoren min ble lurt av de første bildene. Jeg liker å poste vanlige bilder innimellom hvert manipulerte bilde for en mer dramatisk effekt. Jeg velger også situasjoner som kunne ha skjedd. Å la henne hoppe utfor et stup ville sett veldig uekte ut, men å klatre langs trappegelenderet kunne ha skjedd om du ikke passet godt nok på, sier han.

Stort sett har folk reagert positivt på bildene. Særlig når de kjenner historien bak.

– Etter at bildene fikk så mye oppmerksomhet, har vi fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra mennesker som håper at Hannah har det bra. Mange deler også lignende historier om sine syke barn, og takker oss for at vi skaper oppmerksomhet rundt beinmargsdonasjon. Det er fantastisk å høre fra mennesker som sier at vår historie har fått dem til å bli donorer, sier Crowley.
Taking advantage of the quiet bank holiday roads to give Hannah her first driving lesson.


Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)


Fantastisk og merkelig å være pappa
Crowly er lykkelig over å være pappa, og tar ikke rollen for gitt. Men innrømmer at den er litt rar. Han sier at de har ”played parenting on hard”.

– Men det er fantastisk. Jeg er fortsatt forvirret av alt sammen – hvordan du kan være så trøtt, utslitt og frustrert, og likevel smile og nyte det. Jeg pleide å tenke at folk løy når de sa at det var verdt det, men det er virkelig det, sier han.

Og Hannah går det fint med.

– Hun er utrolig sosial, med tanke på hvor mye tid hun har tilbrakt i isolasjon. Hun er omgjengelig og rolig, noe som gjør vår jobb mye enklere. Hun ler mesteparten av dagen, så vi må gjøre noe rett, avslutter han.
Getting some air


Et innlegg delt av Stephen Crowley (@steecrowley)


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: