Påskeferien står for døren og mange planlegger tur til hytte, hotell og besøk til venner og familie. Det er en utfordring for både voksne og barn dersom været ikke slår helt til og det blir mye ”innekos”

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Det er en stor fordel om en har pakket med seg klær og utstyr for å kunne tilbringe en god del tid ute med barnet/barna. Frisk luft er veldig bra for store og små, og opplevelsen av å gjøre noe sammen ute er kanskje større enn om dere er inne. Det er egentlig bare å ta fantasien i bruk for hva dere kan gjøre. Husk at du trenger mer brennstoff når du skal ut i frisk luft. Smør derfor en god matpakke til turen.  

For den aller minste, som sitter godt beskyttet i pulk eller bæres i bæresele/-meis på magen eller ryggen, bør turen tilpasses trivselen til barnet. Et barn som gradvis er blitt vant til å være ute på tur med mor/far, som trekker eller bærer, kan gjerne trives i timevis. Men for en nybegynner kan en time være mer enn nok. Det er en god regel at dere går minst to sammen, slik at den andre kan observere barnet i pulken eller bæremeisen.

Noen barn kan faktisk bli kvalme og kaste opp pga. bevegelsene i en pulk, og det er risiko for frostskader dersom det er kuldegrader og sur vind. Det er også viktig å tenke på solbriller og solfaktor for både små og store. Kuldekrem kan også være viktig å tenke på. Husk at det er kaldest nede ved bakken mot snøen.

For de litt eldre barna, finnes det mye bra barnevennlig utstyr som terreng-vogner og sykkeltraller. Her er barnet godt beskyttet og kan likevel nyte utsikten til omgivelsene

Ha en riktig god tur, enten det er i lavlandet, byen eller i skog og fjell! 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?