BabyMirakelbaby født uten blod

Mirakelbaby født uten blod

Da Oliver ble født, var koppen tømt for blod. Legene måtte kjempe for å holde tårene tilbake da de så første hjerteslaget på monitoren etter 25 minutter. Ill.foto: Crestock
Av Av Heidi Elin Nupen 969 Sist oppdatert 30.03.12

Oliver var livløs de første 25 minuttene av sitt liv. Den lille kroppen hadde ikke blod, og hjertet banket ikke.

Det er The Sun som skriver om den utrolige historien til vesle Oliver Morgan i England. I dag er han 15 måneder og freser rundt som alle andre. Men den svært spesielle starten har gjort foreldrene ydmyke for hvor sårbart livet kan være.

Oliver ble rammet av den sjeldne tilstanden Vasa Previa der en ekstra vene inne i mors mage er dannet. Da mamma Katy var 37,5 uker på vei, sprakk denne blodåren og alt blodet inni Oliver rant ut.

– Olivers fødsel var så traumatisk at det er først nå at jeg greier å fortelle hva som skjedde. Han ble født uten blod – nå sitter han og smiler til meg, sier Katy Morgan til The Sun.

– Plutselig hørte vi babygråt fra stømpebuksa!

Katy våknet av store mengder blod
Da blodåren sprakk, våknet Katy av at hun var dekket av store mengder blod. Det bar rett til sykehuset og Oliver ble tatt ut med et hastekeisersnitt. Gutten var bleik og livløs.Katy og mannen Jeff var sjokkerte da de fikk vite at det var Olivers blod som hadde runnet ut.

Legene ga han oksygen, hjertemassasje og blodoverføring. Det skulle gå 25 lange minutter før legene fant hjerteslag. Da legene så den første hjerteslag-humpen på monitoren, hadde de vanskeligheter med å holde tårene tilbake.

– Legene fikk han bokstavelig talt tilbake til livet og jeg vil aldri klare å takke dem nok for denne fantastiske gaven, sier Katy til avisen.

Fikk én lys og én mørk tvilling

Legene: En av de mest utrolige gjenopplivningene
For den vesle kroppen holdt på å blø i hjel. Legene pumpet inn blod gjennom navlestrengen som fortsatt var festet til gutten. Etter 25 minutter kom det første hjerteslaget, og jo mer blod han fikk tilført, jo sterkere ble hjerteslagene.

Legene sa etterpå at det var en av de mest utrolige gjenopplivningene de hadde vært med på.

Amandaproskjektet gir varme til små kropper

Tiden som fulgte var nervepirrende. Det var også stor fare for at gutten hadde fått hjerneskader på grunn av oksygenmangelen. Han ble lagt på nyfødtintensiven og kroppstemperaturenble kunstig satt ned til 33 grader for å forebygge hjerneskade. De neste dagene økte legene kroppstemperaturen med en grad hver dag, helt til han nådde normale 37. Samtidig fikk han melk fra mamma Katy gjennom en sonde rett i magen.

11 dager etter han ble født, var hans sterk nok til å dra hjem. Hjem til mamma Katy, pappa Jeff og storebror Jack.

Nå har han 15 måneder gamle Oliver lært å gå og gjemmeleken er en av favorittene.

– Nå har han hele livet foran seg!

Flere utrolige historier:

Isbac hadde en tvillingbror i magen

29 år og bestefar

Holder babyens kjønn hemmelig

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: