BabyAmmingFor mye og for lite melk

For mye og for lite melk

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverden 1436 Sist oppdatert 20.12.12

Etter å ha vært sår på det ene brystet, er melken i det nesten borte. Samtidig flommer melken over i det andre brystet. Hvordan få passe mye melk i begge brystene?

Hei

Har en gutt på 7 uker som er veldig glupsk og sliter mye med luft i magen. Jeg har bare melk i ett bryst fordi jeg var så sår at jeg ikke klarte å amme på det, og bruker nå ammeskjold på andre! Det brystet jeg har melk i har jeg VELDIG mye melk og det sprenger. Lillegutt drukner nesten når han spiser, og det bare renner melk utover hele. Og som sagt ender det opp med at han sliter med magen.

Mitt spørsmål er: Hvordan få opp produksjonen i det uten melk? Og hvordan minske produksjonen i det med alt for mye melk?

Prøver også å slutte med skjold, og det går fint noen måltider helt til han brått finner ut at han ikke vil få det til, etter å ha klart det en hel dag. Etter litt skriking da får mor dårlig samvittighet og gir med skjold!

Les også:


Hver mor sin ammehistorie


Ammetåke – hva er det?


Hva kan du spise når du ammer?


Svar fra helsesøster Elin:


Hei!


Flott at du har klart å opparbeide så god melkeproduksjon, selv om du har hatt problemer med det ene brystet!


Det burde være fullt mulig å få opp igjen produksjonen i det ene brystet, og utjevne produksjonen på begge brystene. Ved å legge gutten din til brystet med minst melk i, og la ha suge der før du legger ham til det andre brystet, vil det la seg gjøre å få opp igjen produskjonen. Når det kommer mer melk i dette brystet, vil han automatisk suge mindre av det andre,- og produkjsonen på dette brystet vil minke. Melkeproduksjonen reguleres ut ifra etterspørsel.


En annen mulighet er at du pumper deg på brystet med minst melk for å få opp produksjonen.


Håper du lykeks med dette. Det går som regrel greit å slutte med brystskjold også,- ved at du først forsøker å amme hver gang uten skjold.


Lykke til! Hilsen helsesøster Elin.


Lurer du på noe? Still ditt spørsmål til helsesøster Elin


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: