BabyBæringLær å bære!

Lær å bære!

Av Karine Næss Frafjord. Foto: Jonny Engelsvoll 4549 Sist oppdatert 19.10.11

Elastisk sjal, slynge eller mei tai? I MammaTV viser vi deg de forskjellige teknikkene for å bære barnet ditt i ergonomisk riktig bæretøy.

Å bære babyen tett inntil kroppen har blitt en megatrend. Det er ikke bare utenlandske kjendiser som bærer barna med seg rundt over alt.

Tusenvis av vanlige norske mødre og fedre har for lengst oppdaget fordelene ved å bære små babyer i sjal allerede fra fødselen av. 

Dette er en trend lege og ammehjelper Cecilie Revhaug ved barneavdelingen på Rikshospitalet applauderer. Tobarnsmoren bærer selv sine små barn, og hun mener ergonomisk bæretøy burde være like selvsagt utstyr for nybakte foreldre som stellebord og bleier. Lege Cecilie Revhaug med sønnen på ryggen.

Hun mener det særlig er fordelaktig å bære mye når babyen er nyfødt.
– Kroppskontakt er viktig for å få i gang melkeproduksjonen etter amming, og for å fremme den livsviktige tilknytningen mellom mor og barn. Ved å bære, lærer man seg å bli oppmerksom på babyens signaler, og man kan derfor få en lettere spedbarnstid.


Hvordan gjøre det?
Se instruksjonsvideoer på MammaTV!Disse bæretøyene finnes:

   • Meitai: asiatisk sele som består av et firkantet panel og fire stropper

  • Formsydd bæresele: samme prinsipp som meitai, bare at man fester med klips i stedet for å knyte. Kjente merker er Ergo, Manduca og Boba.

  • Slynge eller ringslynge: brukes til å bære barnet på hofta.

  • Vevd sjal: Brukes til alle typer bæring, flere knytemetoder.

  • Elastisk sjal: Brukes til å bære små babyer på magen.

 


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: