Hun holdt seg unna tobakk mens hun gikk gravid, men har begynt igjen nå. Hun pumper ut melk først, og røyker ikke mye. Men farlig kan det være likevel.

Sist oppdatert: 20. desember 2011

Hei. Jeg har et par spørsmål angående røyking og amming. Jeg røyka ikke under svangerskapet, nå er sønnen min 3,5 mnd og jeg har begynt å røyke litt igjen:( Jeg røyker 1-2 røyker om dagen, stor tsett på kvelden rett etter jeg har ammet han. Før jeg røyker har jeg pumpet meg slik at det neste måltidet han får er morsmelk, men på flaske. Dvs at det går ca 5 timer fra jeg røyker til jeg ammer igjen. Vet ikke om det har noen betydning, men jeg røyker Kent, det er 4 mg nikotin i den og 0,4 mg tjære. Så det jeg lurte på er hvor lang tid det ca tar før giftstoffene er borte fra melken? Har lest om bivirkningene og jeg er så redd for at jeg skal gjøre sånn at han blir syk? Leste at røyking øker sjansen for krybbedød, og da ble jeg bekymra, og får selvfølgelig dårlig samvittighet…

Diskuter temaet på forumet!

Hei!

Jeg syns det er kjempebra at du er opptatt av at babyen din skal få best mulig vilkår og få i seg minst mulig røyk!!!

Les også: Graviditet og røyking

Faktisk er jeg litt usikker på om man kan si  noe nøyaktig om, når de skadelige stoffene fra røyken er borte fra morsmelken. Men jeg vet at det tar ca åtte timer hos en voksen før de fleste giftstoffene ellers er ute av kroppen og blodet. (Hos fostre i magen hos mor er tar det ca et døgn).

Men du som klarte hele svangerskapet uten å røyke har jo de aller beste forutsetninger for å klare deg fint gjennom ammeperioden også!!! Kjenn godt etter om den ene røyken virkelig er verdt den dårlige samvittigheten……

Ift risikoen for krybbedød, så stemmer det at den øker hvis èn av foreldrene røyker. Derfor frarådes også samsoving når det er røyk i bildet.

Ønsker deg MASSE lykke til – du har som sagt gode odds for å klare deg siden du var røykfri i svangerskapet 🙂

Vennlig hilsen jordmor Ragna.

Sett denne: Snus kan gi pustestopp

Les mer om røyk og snus på helsenorge.no

Hva synes du om artikkelen?