Når nummer to ikke kommer...

 

Mari-Iren og Fred Magne fikk beskjed om at de mest sannsynlig ikke ville kunne få flere barn. Men oddsene var på deres side og nå er Mari-Iren over halveis i svangerskapet med nummer to.
Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');
Da Mari-Iren og Fred Magne skulle ha sitt første barn sammen, var det ikke planlagt i det hele tatt. May-Iren ble nemlig gravid selv om hun gikk på p-piller.
Fredrik Parelius ble født og gleden var stor. Nå ville de at han skulle få ett søsken også.
 
- Etter at Fredrik Parelius ble født, begynte jeg aldri på noe prevensjon igjen, og vi kunne ikke skjønne hvorfor jeg ikke ble gravid, forteller Mari-Iren Lindseth.
 
Så begynte hun å bli plaget med sterke menssmerter - så ille at hun ble kjørt til legevakten med ambulanse. Det skulle likevel gå mange måneder - og mye smerte - før de fikk forklaringen; Mari-Iren hadde endometriose. Hun ble operert flere ganger.

- For et år siden, etter en operasjon, fikk jeg beskjed om at vi mest sannsynlig ikke kunne få flere barn på grunn av at jeg hadde så mye endometriose. Og om
Mari-Iren Lindseth, samboeren Fred Magne, Fred Magnes datter Ingrid Marie, og sønnen deres Fredrik Parelius. Om noen måneder teller familien fem...
vi skulle klare det, så måtte det bli med IVF (kunstig befruktning). Vi var i sjokk, selv om vi hadde forberedt oss på det verste. Selv om vi hadde barn, følte vi det var urettferdig - vi hadde håpet på ett til, sier Mari-Iren til Babyverden.

Noen måneder senere - i juli i fjor - ble hun operert igjen. Denne gangen måtte hun helt til Ullevål, en lang tur for Mari-Iren som bor på Nordkapp. Men turen til hovedstaden ga håp.
 
- Legen som opererte meg er kjent for å være en av de bedre innenfor feltet endometriose. Han ga oss et halvt år og prøve å bli gravide selv. Og skulle det ikke skje, ble IVF det neste.
 
Og Mari-Iren og Fred Magne lyktes! Fem måneder senere ble det full klaff.
 
- I desember 2009 fikk jeg en positiv graviditetstest, over 2,5 år etter sønnen vår var født. Nå er jeg uke 25 og overlykkelig for at jeg klarte og bli gravid igjen! sier Mari-Iren.
Artikkelen fortsetter under annonsen
- Ventetiden har vært som en "evighet"
Når barnet kommer i slutten på august, har storebror blitt knapt 3,5 år. Ikke en voldsomt stor aldersforskjell mellom søsken, vil noen si?
 
- Nei, men når man prøver og prøver kjennes det ut som en hel "evighet". Men vi har fokusert på hvor heldige vi faktisk er - jeg har ett barn, han har to. Å få en så nedsettende bekjed som vi fikk, setter selvsagt i gang mange følelser, men alt i alt mener jeg at det har styrket forholdet vårt.
 
- Tenkte du noen gang at du kunne få problemer før du ble mamma for første gang?
- Jeg har bestandig vært redd for det! Men da jeg ble gravid på p-piller, fikk jeg liksom en bekreftelse på at jeg ikke var en dem som kom til å slite, sier hun.
 
Mari-Iren har møtt mange med endometriose på nettforum, og er klar over at hun tross alt er veldig heldig. Noen vil aldri få barn.
 
Fredrik Parelius skal bli storebror. Det var det ikke alle som hadde trodd.
Ikke alle får barn
- Først da jeg fikk problemer selv, har jeg forstått hvor vanskelig det kan være. De fleste tror de skal lykkes med en gang, men slik er det ikke.
 
Da Mari-Iren endelig ble gravid, gikk det ikke lang tid før en del plager oppsto. Hun har blant annet vært sengeliggende med kvalme, sliter med store smerter i ryggen og har bekkenløsning. Men hun ser på det som bagateller:
- Klarer man å bli gravid, bør man ikke klage!
 
- Jeg tør nesten ikke spørre, men gjør det likevel, har dere tenkt å prøve å få flere etter denne?
 
- Nei, vi sier stopp nå. Selv om dette svangerskapet faktisk kan gjøre meg frisk av endometriosen, så er vi fornøgde! 


annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 9
gratulerer
Skrevet av linda 03.11.2011
vet hvordan det er å ikke få nr.2 . sønnen vår er snart 8 og prøvd i 6år inkl
prøvrrør. vært gravid 3 ganger men mister i uke 7. ikke no"feil" på noen av oss. veldig frustrerende. kos dere masse:)))
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
:0)
Skrevet av Tone Helen Dahlen Bjerkeli 13.05.2010
Det er ikke noe gøy å slite med å få barn. Selv sleit vi 2 år med prinsessa, og 8 år med neste. Nå er jeg 15 uker på vei og i ekstase:0)
Så dere var veldige heldige likevel, som slapp unna med "bare" 2,5 år!

Nyt resten av tiden :0)
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Blir så glad
Skrevet av tippen 10.05.2010
Sitter her med en tåre i øyekroken min nå. Blir så glad når jeg hører historien din: ) Kos deg med resten av sv.skapet kula; )
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Gratulerer!
Skrevet av Tomine 10.05.2010
Så fantastisk at du er gravid igjen :)
Det er viktig å ikke gi opp håpet selv om det kan ta lang tid å bli gravid med nummer 2 :)
Masse lykke til!
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Gratulerer kjære navnesøster!
Skrevet av Mari Iren 10.05.2010
Så bra at det gikk godt for dere ; nå kan du nyte resten av svangerskapet - og kose dere med familien deres! Klemmer <3
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Så bra!!
Skrevet av Inga 10.05.2010
Godt at noen står frem! :)
Kjempegla for at det gikk allikevel!
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
kanon:)
Skrevet av 21_august 05.05.2010
så bra at dere står fram med dette, er sikkert kjempe motiverende for andre som har samme problem:)
bra at historien ender så godt:))
masse lykke til videre:)
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Åh
Skrevet av Aleksandra 05.05.2010
Er kjempe glad på deres vegne!!! Gratulerer så mye! :)
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Såå bra:D
Skrevet av Ungmamma90 - Benedicte 05.05.2010
Så bra dere aldri ga opp håpet og at dere fikk det til slutt:D
Er kjempe glad på deres vegne :D
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden