ParforholdetPiff opp kjærlighetslivet!

Piff opp kjærlighetslivet!

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverdens redaksjon 468 Sist oppdatert 08.02.08

Av og til trenger kjærlighetslivet en liten vitamin-innsprøytning. Og det trenger ikke alltid være en tur til London eller Barcelona som skal til! (Selv om det heller ikke er å forakte…) Men hva skal en da finne på? Her er noen tips.

Hva skal jeg finne på …?
Sommeren er her og kanskje du har lyst til å overraske kjæresten, samboeren eller kona/mannen din? Her er noen tips, noen krever lite mens andre krever mer. Velg og plukk det som passer best for deg!

Krever ikke så mye planlegging, og passer for de fleste!

– Blomster. Blomster er aldri feil, men ulike blomster symboliserer ulike ting. Røde roser betyr kjærlighet, det kan røde tulipaner også gjøre. Gule tulipaner betyr håpløs kjærlighet, mens eføy symboliserer trofasthet. 100 roser symboliserer veldig mye kjærlighet …

– Sjokolade. Sjokolade har tradisjonelt vært et uttrykk for kjærlighet. Her kan mengden av sjokolade og typen ha mye å si, og det fins mye å velge mellom. Annet type favorittgodteri kan også være et godt tips.

– Lag et godt måltid. Forbered et godt og romantisk måltid. God mat, litt dempet belysning, tv-en av, kanskje en flaske god vin? Kanskje en klisjé, men hva gjør vel det!

En slik kveld kan ofte være det som gjør at en føler seg som kjærester igjen, og kanskje også at en får tid til å snakke om ting. Det kan være den beste medisinen for kjærlighetslivet! Av å til kan det å slå av tv-en også være nok!

– Finn på en hyggelig overraskelse! Måltidet i tipset over kan godt kombineres med en overraskelse i form av at dere skal gjøre noe gøy sammen, for eksempel at dere skal på kino etterpå. Eller at en gang om noen måneder skal bare dere to reise bort. Eller kanskje du vil gi en overraskende gave? En diamantring, eller noe du har laget selv? Mulighetene er mange alt etter lommebok og fantasi…

– Middag på en bedre restaurant med påfølgende kino eller teater. Lei av å lage maten selv? Det kan være godt å få servert maten ferdig til en forandring. Kan godt kombineres med tipset over.

– Gå på konsert! Har dere en favorittmusikk som dere liker begge to? Det er få ting som vekker så gode minner som det å høre igjen musikken som dere hørte da dere ble forelsket.

– Lag et gavekort. Dersom lommeboka er litt slunken, kan et gavekort på husarbeid eller for eksempel skuldermassasje være et godt tips. Er du i det ekstra spandable hjørnet kan du lage en ”gavebok” med gavekort på ulike tjenester som du kan gjøre!

– Mimre… Sett av kvelden eller noen timer til å mimre om hvordan dere traff hverandre og hva som skjedde etterpå. Har dere noen romantiske minner sammen? Eller kanskje det er noe som bare en av dere husker og som det er gøy å fortelle den andre?

– Gå en kveldstur sammen? Måneskinn eller en varm sommerkveld? Eller en stormfull vinterdag? Begge deler kan være romantisk og en fin anledning til for eksempel å gå hånd i hånd. Noen liker også å ta seg en joggetur sammen. Hver sin smak…

– Gi en god klem! Billig og godt! Kroppskontakt beroliger og gjør at vi føler oss mer vel.

– Si at du elsker ham/henne! Det enkle er ofte det beste… Hva betyr vel mer for oss enn å føle og vite at noen er glad i oss?

Her er noen tips som krever litt mer planlegging:

- Reis til en storby – uten unger! Bare dere to kan få lov til å være kjærester? Det fins mange romantiske byer, alt etter smak og behag. Praha, Paris, London, København. Dersom dere ikke vil reise så langt bort, kan også en overnatting på hotell ikke så langt hjemmefra være et romantisk alternativ.

- Dra på overnatting i telt eller på hytte. Selvsagt noe avhenging med årstiden, men likevel en god anledning til å komme bort fra det vante, og til å være alene bare dere to under en vakker solnedgang eller ved et stille vann.

- Skriv et kjærlighetsdikt eller etter kjærlighetsbrev og send det til han eller henne via posten, e-post eller mobilen. Et kjærlighetsbrev i posten er kanskje det mest nostalgiske og romantiske, men mulighetene er mange. Hvis du setter musikk til blir det kanskje din helt spesielle sang til ham/henne fra deg?

Til den gravide:

- Spis en lang frokost på sengen! Server din kjære en god frokost på sengen og kos dere sammen! Det virker kanskje ikke så romantisk nå, men bare vent til dere får en baby i huset… Da kan det være noe dere begge drømmer om.

- Lei favorittfilmene deres og kos dere i sofaen en hel dag. Om ikke lenge kan disse timene med ro og fred være byttet ut med en liten baby som trenger mat og stell. Koselig det også selvsagt, men ikke det sammen som bare å være to…

- Les høyt for hverandre fra en god bok. Ha massevis av spontan sex. Når babyen kommer kan det bli lenge til neste gang! Babyer har en evne til å merke når foreldrene helst vil ha en stund for seg selv, for så å gjøre seg svært bemerket!

- Lag sterk og krydret mat og kos dere sammen! I ammeperioden kan du trolig se langt etter hot mexicansk mat og andre krydrete godsaker. Slike matvarer havner som regel i melken, til stor irritasjon for avkommet. All erfaring tilsier at det er en situasjon du helst vil unngå, spis derfor nok krydret mat for en stund før fødselen.

- Et deilig, varmt boblebad. Det kan virke som en bagatell. Men har du badekar, så nyt det så ofte og lenge du kan – nå.

Har du et tips?
Kanskje har du et tips som er mye mer romantisk enn noe av dette? Her kan du lese hva andre foreslår og selv tipse om hva du kan gjøre for å bringe romantikken inn i livene deres.

Uansett hva du velger så ønskes du en god og romantisk sommer!

PS. Visste du at i følge gammel tradisjon kunne unge jenter samle 7 eller 9 sorter urter og legge under hodeputa om kvelden, da ville hun drømme om sin tilkommende? Tør du ta sjansen?

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: