Hei! Jeg har et spørsmål angående trangt bakken, og evt undersøkelse av dette. I min familie har alle damene hatt veldig tøffe fødsler, på grunn av trangt bekken. Flere av fødslene har endt med hastekeisersnitt, da barnet rett og slett sitter fast, og hjerterytmen synker drastisk. Nå er jeg gravid, og bekymrer meg litt for om dette med bekkenet også kan gjelde meg, og lurer derfor på hovrdan jeg kan få undersøkt dette....

Sist oppdatert: 6. april 2010

Jordmor Monica svarer: Det gjøres ikke rutinemessige undersøkelser av kvinners bekken. Det vil påføre fosteret undøvendige røntgenstråler, og de fleste kvinner som har et barn liggende i hodeleie, har store nok bekken. 
Men, – dersom det er påvist (ikke antatt) trangt bekken i familien, mor/søster med keisersnitt til følge, vil det selvfølgelig bli foretatt individuelle vurderinger.
 
Du kan ta det opp med jordmor/lege som evt. vil henvise deg videre når den tid kommer til en kontoll der du skal føde. Det er bare gynekologer som kan og skal rekvirere denne undersøkelsen.
Med UL og gode muligheter for å vektberegne barnets størrelse, har man et enda bedre ståsted til å ta riktige avgjørelser.
 
Lykke til videre!
 
Hilsen Monica.
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelValke på det ene låret
Neste artikkelGravide sosekopper!
DEL