Torsdag 20. februar fødte prinsesse Madeleine en datter. I dag ble det kjent hva den vesle jenta heter.

Sist oppdatert: 26. februar 2014

Det har vært spekulert i om prinsesse Madeleine og Chris O’Neill ville velge et tradisjonelt svensk navn eller et mer moderne internasjonalt navn til datteren sin. Babyen kom jo til verden i New York, og har en pappa som snakker engelsk.

I dag ble det kjent at navnet på den lille jenta er Hennes Kongelige Høyhet, prinsesse Leonore Lilian Maria, hertuginne av Gotland. Til daglig blir hun kalt prinsesse Leonore.

Hva synes du om navnevalget? Gi ditt svar nederst i artikkelen!

Les også:

Navnetoppen 2013

– Flere velger uvanlige navn

Slitesterke navn du trygt kan velge nå

Svenske toppnavn
Ser vi på den svenske navnestatistikken, er det likevel mange navn som kan passe på begge språk. For eksempel Alice, Maja (mange ulike skrivemåter, kanskje Maya fungerer bedre internasjonalt?), Ella, Julia, Alicia, Olivia og Wilma som alle var på topp 10 listen i 2013.

Av navn som er på vei opp på listen over populære navn kunne Madeleine og Chris velge mellom Ellinor (kallenavn Ellie?), Sally eller Nicole?

Toppnavn fra USA
Navnestatistikken fra USA plasserer navnet Emma på topp. Andre navn som kan fungere på begge språk er Olivia, Sophia, Ava, Isabella, Mia, Emily, Charlotte, Ella, Amelia, Lily, Sofia og Hannah. Alle innenfor topp 20.

Mange navn!
De kongelige pleier også å ha mange navn, minst fire. Prinsessen heter selv Madeleine Thérèse Amelie Josephine. Også den vesle jentas søskenbarn, prinsesse Estelle, har mange navn. Hun heter Estelle Silvia Ewa Mary.

Men prinsesse Madleine og hennes Chris overrasket alle. De valgte kun tre navn på datteren, og de færreste hadde vel tippet Leonore som første fornavn!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFor mye fostervann
Neste artikkelSå stor er babyen i magen
DEL