Linnett

Linnett

Linnett

Linnett er likere uttalen av navnet enn det mer brukte Linette. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 49 Sist oppdatert 10.05.22
Linnett er en form av Linett og Linette, som kommer fra Lynette. Lynette har flere opphav. Det er blant annet laget på engelsk av Lyn og den franske jente-endingen -ette. Det engelske Lynn blir forklart på flere måter. Det kan være kortorm av Linda, som blant annet kan bety bøyelig/myk. Lynn kan også ha bakgrunn i -line som finnes sist i mange ine-navn, som for eksempel Karoline, og da uttrykker det kvinnelig/hunkjønn. Engelske Lynette ble første kjent gjennom en engelsk roman etter midten av 1800-tallet, "Idylls of the King", av Tennyson. Der er opphavet et walisisk navn med ukjent betydning. E-en sist i Linette har blitt tatt bort i den skriftlige formen Linett fordi den ikke blir uttalt i engelsk Linette. Og n-en har blitt fordoblet på grunn av vanlig uttale.

Så populært er Linnett:

Bruk av navnet Linnett i Norge og andre land:

Linnett, med to n-er, har neppe vært brukt i Norge. Linett, Linette, Linnette og Lynette har derimot vært noe i bruk på 1900-tallet eller senere.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Linett som første eller eneste fornavn, 31 Linett, 27 Linette, 4 Linnette og 21 Lynette.

Derfor fungerer Linnett godt nå:

Linnett kan bli brukt både fordi endingen -ett minner om gammel tradisjon, og fordi navnet har lyder som er godt likt. Linnett har de mye brukte stemte konsonantene l og n.

Varianter av Linnett:

Caroline, Karoline, Lina, Line, Linett, Linette, Linnette, Lynette

Slik uttales Linnett

li-NETT

Navn i samme sjanger som Linnett

Adaline, Adrianne, Carlina, Celinn, Corinne, Deanne, Eirinn, Elinore, Ginny, Helina, Karolin, Keneth, Kennedi, Korinna, Link, Linnie, Lynneth, Marinette, Marylinn, Monette, Nanett, Ninett, Ninny, Pascaline, Ramonette, Rosalinn, Serenne, Sterling, Vannessa, Winny

Du kjenner Linnett fra:

Tv-personlighet Linnett Key, fotballspiller Kirsty Linnett, rugbyspiller Kane Linnett

Guttevariant(er) av Linnett:

Carl, Carlos, Carolus, Charles, Karl

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: