Hilla

Hilla

Hilla

Hilla er blant annet mye i bruk i Finland.
Av Babyverden 335 Sist oppdatert 17.04.23
Hilla er et jentenavn med flere opphav, brukt blant annet på finsk og norsk. Hilla er blant annet form av Hilda og Hilma. Hilda er kortform av opphavlig nordiske navn fra middelalderen. Det er kortform av navn som Ragnhild og Ragnhilda. Ragnhild(a) er satt sammen av to ord som betyr avgjørelse og kamp/konkurranse. Det vil si at Hilda betyr kamp/konkurranse. Hilda er også kortform av tyske navn, der delen hild betyr det samme som ovenfor. Hilma kan ha tre opphav. Hilma har blitt brukt som jentevariant av Hilmar. Hilmar er opphavlig tysk navn, og kortere form av det tyske Hildemar. Det består av to deler. Hilde- i Hildemar er som ovenfor. Og delen -mar betyr berømt/kjent vidt omkring. Hilma har også blitt til som kortform av Wilhelmina og Wilhelmine. Wilhelmina er jenteform av Wilhelm. Wilhelm er tyske og er satt sammen av to deler som betyr vilje og hjelm. Et tredje opphav til Hilma er som tysk variant av Helma. Helma er kortform av tyske navn med helm (hjelm) som del, som Helmtraud og Wilhelma. Helm betyr hjelm. På finsk kan Hilla i tillegg bli inspirert fra det finske ordet hilla, som betyr molte (moltebær). Hilla er også etternavn. Det kan ha opphav i tyske guttenavn med Hilde som del, eller fra nederlandske stedsnavn med hill, i betydningen bakke (hill) som del.

Så populært er Hilla:

6 personer har dette navnet.
I 2022 var Hilla på 12. plass i Topp 50 jentenavn i Finland 2022.

Bruk av navnet Hilla i Norge og andre land:

Hilla har vært litt brukt i Norge, særlig i andre halvdelen av 1800-tallet. Det var da helst som form av Hilda. I nyere tid har det også kommet med innvandring, blant annet fra Finland.

Den 01.01.2023 var det 6 jenter/kvinner med Hilla som første eller eneste fornavn i Norge. Også 5 hadde samtidig Hilla som etternavn.

I Finland har navnet Hilla vært litt brukt for jenter siden rundt 1900. Bruken økte fra 1980-tallet, og har særlig fra rundt 2010. Hilla var på 12. plass for jenter i 2022, opp fra 18. plass året før.

Derfor fungerer Hilla godt nå:

Hilla kan bli brukt med bakgrunn i tradisjon og nordisk opphav. Det vil også kunne bli brukt med inspirasjon fra finsk. Hilla har den godt likte stemte konsonanten l.

Varianter av Hilla:

Helmtraud, Hild, Hilda, Hilde, Hildur, Hill, Hilma, Ragnhild, Ragnhilda, Wilhelma, Wilhelmina, Wilhelmine

Slik uttales Hilla

HILL-a

Navn i samme sjanger som Hilla

Aneesa, Aro, Auli, Benazir, Brytteva, Chang, Ero, Faraz, Fayaz, Henna, Huma, Jasleen, Ket, Klarke, Klaske, Leena, Luqman, Majeed, Manzoor, Maqbool, Mehnaz, Milja, Mubarak, Muniba, Nabi, Raimo, Randhir, Rauha, Risto, Sahil, Shahab, Shobana, Tillia, Toini, Williams

Du kjenner Hilla fra:

Fotograf Hilla Becher, kunstnere Hilla von Rebay, Hilla Toony Navok og Hilla Ben Ari, politiker Hilla Limann, skuespillere Hilla Vidor og Hilla Pekkarinen, musikkartist Hilla Peer, designer Hilla Shamia

Guttevariant(er) av Hilla:

Helmer, Hildebrand, Hildemar, Hilmar, Wilhelm

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 50 jentenavn i Finland 2022
Topp 50 jentenavn i Finland 2021

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: