GravidGravid mot mannens vilje

Gravid mot mannens vilje

Av Pernilla Gudmundsson. Ill.foto: iStockphoto 2932 Sist oppdatert 04.10.11

– Ja, jeg vet jeg har gjort noe galt moralsk sett. Men jeg kunne ikke la være. Jeg ville så gjerne ha et barn til!

Camilla og Anders har vært sammen i snart sju år. De har datteren Sara på tre år sammen, og Anders har barna Markus på sju og Ella på ti år fra et tidligere forhold. Anders gjorde det klart for Camilla allerede fra starten at han syntes det holdt med ett barn til. Camilla som ønsket seg tre barn ble skuffet, men gledet seg stort over barnet de ventet sammen.

– Da Sara var to år begynte jeg å tenke på å gi henne søsken. Hun har jo Markus og Ella som er hos oss annen hver uke, men de er jo store. De leker mest med sine egne venner og har mange aktiviteter. Jeg synes det var trist at Sara ikke skulle vokse opp med ett nært søsken.

Les også: Skal jeg velge ham – eller barn?

Hun tok saken forsiktig opp med Anders.

Nektet å bli pappa igjen
– Han ble nesten sint. Han sa at han kjente seg stresset. Vi hadde jo blitt enige om at ett barn var nok. Totalt blir det jo tre i familien, sa han.

Camilla lot månedene gå. Hun visste at hun hadde akseptert kravene hans tidligere, men man kan jo forandre seg? Tankene kom tilbake.

– Til slutt kunne jeg ikke tenke på noe annet. Jeg sjekket opp hvor sikre p-piller egentlig er. Og jeg forsto at kombinasjons-piller er helt sikre. Men mini-piller er ikke fullt så sikre. Og det var disse jeg hadde tatt siden jeg fødte Sara. Kanskje var det en liten sjanse likevel?

Les om en annen kvinne. Han ville ha flere, men ikke hun:  Jeg lurte mannen min

Glad, redd og alene
Nå er Camilla gravid i 10. uke. Etter at hun bevisst droppet å ta to brett med mini-piller.

– Jeg er kjempeglad og redd på en gang. Men mest kjenner jeg meg alene. Vi skulle jo dele gleden, akkurat som da jeg var gravid med Sara. Hvordan skal jeg tørre å fortelle det til Anders? Tenk om han krever at jeg tar abort. Det klarer jeg ikke!

Babyverden fikk kontakt med Camilla gjennom et foreldreforum. Der har hun diskutert med andre småbarnsmødre om hvordan hun skal fortelle Anders at hun er gravid.

Hun fikk mange reaksjoner:

Ojoj, vennen. Hva har du gjort? Jeg forstår deg på en måte, men… ikke bra! Jeg antar at det ikke finnes noen annen utvei enn å si det somd et er!
Frosken-78

– Har du pokerface? Eller er det en sjanse for at han skjønner at du har lurt ham? Hvis du har pokerface ville jeg løyet og sagt at du ikke skjønner hva som har skjedd, og at du trodde mini-piller var sikkert. Og så kan dere se på pakningen sammen. Der står det sikkert at det ikke er hundre prosent sikkert.
Minas mamma

– Jeg hadde ikke klart å leve med en løgn. Men det er jo meg… Du må ta konsekvensene av dette. Kanskje han krever abort. Kanskje han forlater deg. Du har jo valgt dette, ikke glem det. Jeg ønsker deg lykke til, uansett!
Miss Li.

– Ærlig talt! Okei, han har sagt at det holder med ett barn! Men skal han diktere hva dere skal gjøre? Jeg synes det er egoistisk. Jeg synes du gjorde noe riktig i en helt feil situasjon. Hvorfor er det bare han som skal få bestemme, liksom. Jeg hadde likevel ikke turt å si sannheten. Det vil kanskje påvirke forholdet deres negativt for lang tid fremover, i verste fall blir det slutt. Jeg hadde nok sagt at jeg ønsket et barn til, men at jeg hadde tatt pillene mine og stolt på dem. Håper han venner seg til tanken på at han skal bli pappa igjen. Lykke til, tenker på deg!
Tullejenta 

Camilla, Anders og barna heter egentlig noe annet.

Les flere sterke historier

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: