Jeg er bare 17 år, så fødselen var veldig skummel. Jeg hadde fødselsangst, og skulle ha epidural. Det ble det ikke noe av.

Sist oppdatert: 10. april 2015

Samme dag som jeg fødte, var jeg veldig uvel. Alt var ubehagelig, og jeg hadde en del kynnere. Jeg tenkte fortsatt ikke at noe var på gang. Jeg var 10 dager på overtid, og trodde ikke jeg skulle føde før igangsettingen som skulle skje to dager senere.

Men så kom kvelden, og i 21-tiden begynte kynnerne å bli litt sterkere. De var uregelmessige, så jeg tenkte ikke så mye over det annet enn at det sikker bare var falsk alarm.

Les flere fødselshistorier: Alle sier det var en drømmefødsel og Han skrek ikke!

Det er rier!
Cirka klokken 22:30 ble smertene veldig sterke, og jeg var sikker på at det var rier. Jeg ringte til føden. De sa jeg skulle vente til det var fem minutter mellom siden jeg var førstegangsfødende.

En time senere ringte jeg tilbake og sa at jeg trodde det var fem minutter mellom, men at riene fortsatt var uregelmessige. De sa at jeg kunne komme ned på sykehuset, men jeg hørte at de var i sterk tvil.

Les også: Visste ikke kjønnet før babyen var ute og Rakk ikke å ringe til pappaen og si at jeg holdt på å føde

Kommer inn med 7 centimeter åpning
Det var jaggu bra jeg reiste ned, for jeg hadde sju centimeter åpning. Prinsen var ute knappe to timer etterpå. Jeg hadde pressrier i cirka ti minutter!

Jeg som skulle ha epidural fikk ikke tid til det.

Forventet liten baby
Bare et par dager før fødselen sa de at siden magen min var så liten, kom ikke babyen til å være så stor. Men det var han! Han veide 4220 gram, var 52 centimeter lang og 38 centimeter i hodeomkrets. Så det endte med at jeg måtte klippes – noe som ikke var noe behagelig i det hele tatt uten bedøvelse!

Alt i alt er jeg veldig glad for at fødselen var såpass rask, fin og «enkel». Jordmødrene var helt overrasket over hvor fort det gikk til å være førstegangsfødende.

Les også disse fødselshistoriene: – Jordmor måtte fange ungen i lufta og Kunne heller født to ganger enn å gå gravid igjen

Hva synes du om artikkelen?