FødselGlad fødselen gikk så fort

Glad fødselen gikk så fort

Vesle Nikolai sammen med storesøster. Alle foto: privat
Av Babyverden 2496 Sist oppdatert 27.05.13

Jordmor så med en gang at lillebror hadde veldig lav hjerterytme når jeg hadde rier, og tilkalte barnelege som kom og observerte i noen minutter. De konkluderte med at her måtte det bli keisersnitt.

Jeg våknet klokken tre om natten av at vannet gikk. Da jeg sa til sambo at jeg trodde vannet gikk, fikk jeg til svar: «Det tror ikke jeg». Men det gjorde det. Jeg gikk ut på badet, og mens jeg satt på do kjente jeg de første takene i magen. Jeg kjente igjen smertene fra sist gang. Jeg gikk ut i stuen og ringte til føden og forklarte at vannet hadde gått, og fikk beskjed om å komme.

En spent mamma venter på å møte vesle Nikolai.Sambo ringte svigermor som skulle kjøre oss og passe storesøster. En halvtime senere, klokken 05:30 var hun på plass. Vi var på sykehuset ti minutter senere og ble møtt av verdens koseligste jordmor.Vi fikk fødestue med én gang, for jordmor så at jeg hadde sterke og tette rier. Lå med ctg-registering en liten stund.

Føler seg trygg tross hastekeisersnitt
Men hun oppdaget raskt at lillebrors hjerterytme ble veldig lav under riene. Sammen med barnelegen konkluderte de med at keisersnitt måtte til.

Få minutter senere ble jeg kjørt ned på operasjonsavdelingen. Det var litt rart, for der har jeg jobbet som assistent. Ble møtt der nede av mange kolleger, og det var faktisk veldig koselig. Jeg var aldri redd.

En helt fersk liten Nikolai.Les også:

Alt du trenger å vite om keisersnitt

Fødte seks babyer på tre minutter

Gravide krever keisersnitt

Navlestreng i klem
Klokken 07:15 var Nikolai ute. Grunnen til at han hadde hatt dårlig hjertelyd, var at navlestrengen kom i klem hver gang jeg hadde rier. Det var godt at de fant det ut så tidlig.

Denne fødselen gikk veldig fort, og det er jeg veldig glad for.

Jeg hadde hastekeisersnitt sist gang også, men da i narkose. Denne gangen fikk jeg sånn stikk i ryggen og var våken.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: