AnnonsørinnholdGoboken8 poeng om barnebøker som overrasker kommende mødre

8 poeng om barnebøker som overrasker kommende mødre

Umulig å skulle lese for babyer, tenker du? Det er faktisk helt feil, og ja, det motsatte er bevist.
Av Goboken 2338
Før hadde jeg det jeg vil kalle et normalt forhold til barnebøker. Jeg har ikke barn selv, men har jobbet med barn og alltid likt å lese for dem. Men tingene jeg har lært de tre årene jeg jobbet i Sandviks, ja, det var ting jeg virkelig ikke hadde snøring på.

1. Lesing påvirker hjernen direkte. Det er sant! Og ganske sprøtt! Men forskere har studert hjernen mens barnet har blitt lest for, og det har økt aktiviteten inni der!

2. Les for babyen så snart de er født. Helt seriøst, jeg skjønner at det kan virke litt spesielt, men prøv! Jeg har blitt overraska mang en gang over hvordan blikket til babyen studerer boka – da babyen bare var TO uker gammel!

3. Det er veldig vanskelig å finne gode barnebøker. Det vet jeg fordi jeg har jobbet tett med redaktøren som skal plukke ut bøkene. Lange prosesser, bokmesser og utvelgelse – det er virkelig ikke tilfeldig hvilke bøker som blir valgt. Og ikke minst, vite hviken bok som passer når.

4. Babyen ser ikke skikkelig før den er tre måneder gammel og det er derfor noen bøker bare er sort-hvitt. Ahaaa, så det er ikke bare for at de skal være stilige og skille seg litt ut, altså. Babyen kan faktisk ikke se farger!

5. Barn som blir lest for kan opptil tre ganger så mange ord som de som ikke blir det ved skolestart! Det sjokkerer meg like mye hver gang jeg leser det. TRE ganger! Det er ganske stor forskjell.

6. Det er trygt å spise på bøker. Det høres rart ut, men hadde ikke papiret gått i oppløsing, men brukket av i store biter, så kunne det fått fæle konsekvenser.

7. Ikke alle barn blir lest for! DET synes jeg i hvert fall er ganske sprøtt. Som ei venninne av meg som er lærer sier; det er urettferdig at noen barn blir lest for og andre ikke. Forskjellene blir så store når de begynner på skolen. Urettferdig!

8. Du skal ikke bare lese teksten som står på boksidene. Dette var en eye opener for meg. For lite visste jeg om at et av hovedpoengene med å lese faktisk er å snakke om de tingene som man ser i bøkene. Så dersom det er en bok med lite tekst, så betyr det ikke at det er en kjedelig bok. Tvert imot; leseren står fritt til å gjøre den akkurat så morsom som hen bare vil!

Har du lyst til å lese for barnet ditt? Det er skikkelig smart. Lesing gir babyen bedre ordforråd og språk, og gode lesere blir smartere. 

Opplev fordelene ved å lese til barn

Goboken er en bokklubb for barn med bøker tilpasset helt fra nyfødt-stadiet og opp til seks år. Vi velger ut bøkene som passer best til barnets alder og utviklingstrinn – enten det handler om ta og føle på-bøker, dyrelyder, telle til ti, eller lære bokstaver. Poenget er å komme med riktig bok til riktig tid som stimulerer og utfordrer sansene til barnet ditt. Det er først da hjernen utvikler seg best.

Prøv selv! Med første bokpakke betaler du kun porto. Se hvilke bokpakker du kan velge.

Slik fungerer Goboken-medlemskap

  • Du får bøker som passer barnets alder og utviklingstrinn
  • Bøkene kommer hjem til deg i postkassa cirka en gang i måneden
  • Du kan bestemme selv hvor ofte du ønsker å motta bøkene når du er logget inn på Min side
  • Vi har ingen bindingstid og ingen kjøpetvang, og du har full returrett.
  • Det er billigere med Goboken-medlemskap. Du sparer i snitt 30 % sammenlignet med bokhandelpris. Forhåndsbetaler du medlemskap for 6 måneder sparer du 50 %.
  • Innholdet i velkomstpakken er gratis, frakt kr 69,-

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler:

Fotokonkurranse: Se de flotte fødselsbildene

Når de profesjonelle fødselsfotografene deltar i fotokonkurransen i regi av International Assosiation of Birth Photographers (IABPB), kan de sende inn bilder i ulike kategorier....