En alvorlig sykdom satte en stopper for Karis høyeste ønske: å bli mamma. Legene var helt klare på at det aldri kom til å skje. Men den barnekjære kvinnen ga aldri opp håpet.

Sist oppdatert: 21. desember 2011

– Jeg har slitt med endometriose siden jeg fikk menstruasjon som 13 åring. Hver eneste måned i alle disse årene har jeg blitt lagt inn på sykehus med sterke smerter. Det har vært så ille at jeg har fått intravenøs morfinbehandling.

Hva er endometriose?

Kari er nå 30 år, og har mange år med sykdom bak seg. Helt fra hun var tenåring har legene vært krystallklare: hun kan bare glemme å få barn! På grunn av de sterke smertene og alle sykehusinnleggelsene anbefalte de at hun burde fjerne livmor og eggstokker allerede som 18-åring. Heldigvis klarte Kari og stemoren å få utsatt den avgjørelsen.

Falsk overgangsalder
– Jeg syntes det var veldig dramatisk å ta en så alvorlig operasjon da jeg var så ung. Heldigvis fantes det et alternativ. Hver tredje måned har jeg fått en sprøyte, og behandlingen gjør at jeg kommer i en slags falsk overgangsalder. Det har hjulpet på smertene. Men likevel har legene fastholdt på at jeg bør fjerne både livmor og eggstokker, og ment at det burde skje før jeg fylte 30 år.

Kari har alltid hatt en stor drøm om å få egne barn.
– Jeg er tante til ni skjønne unger, jeg har jobbet i barnehage og barn er sentralt i livet mitt. Det har vært en stor sorg at jeg har blitt fortalt at jeg aldri kan bli mamma. Det har også vært vanskelig i forhold til menn, jeg har mistet kjærester fordi jeg ikke har kunnet få barn. Det er sårt, sier Kari.

Nora – et lite mirakel!

Gravid mot alle odds!
Men så traff Kari en mann og situasjonen snudde.
– Jeg nærmet meg 30 og visste at jeg snart skulle operere bort livmor og eggstokker. Jeg følte at jeg hadde en siste sjanse, og valgte å ta den – det fikk briste eller bære.

Kari valgte å avslutte behandlingen. Hun fikk igjen ekstreme smerter i forbindelse med menstruasjonen, men trosset dem. Nå ville hun forsøke å bli gravid.

Kari begynte å forberede seg på prøverørsforsøk og startet på hormoner for å gjøre kroppen klar. Så skjedde det umulige. Kari syntes hun hadde en rar følelse i magen og legene tok flere tester.

– Jeg hadde blitt gravid, helt på vanlig måte! Jeg hadde aldri trodd det skulle skje, men det skjedde!

Et mirakel!
Svangerskapet var tøft, og Kari var sengeliggende hele tiden. Og i november kom belønningen: verdens vakreste lille datter!

– Nora er verdt alt strevet, det er fantastisk at jeg har blitt mamma. At jeg, som praktisk talt var steril har fått et barn er helt utrolig. Hun er et mirakel!

Kari er overlykkelig over å ha fått sitt barn. Nå skal hun også ta operasjonen som gjør at hun blir kvitt smertene en gang for alle.

– Jeg er så lykkelig! Nå kan ikke noe stoppe meg!

Les mer: Prøver du å få barn?

Les mer: Flere historier fra virkeligheten

Les mer: Sofie kom etter 10 IVF-forsøk

(Vi har endret navnene i denne artikkelen av hensyn til barnet. Red.anm)

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNår kan barnet starte med godteri?
Neste artikkelOK med alkohol til julemiddagen?
DEL