Svangerskapsboken har 240 sider med alt du trenger å vite som gravid. Den har én del til mor og én til far, og er helt gratis. Har du fått den hos jordmoren eller legen din? Nå er ny utgave sendt ut!

Sist oppdatert: 26. mars 2012

Hvert år lager vi en ny utgave av Svangerskapsboken for å gi deg riktig og oppdatert informasjon som vi vet dere ønsker dere når dere skal bli mamma og pappa. Med jordmor, lege og spesialist på fosterutvikling kan vi derfor gi dere en god pakke på hva som skjer i livet. Men disse menneskene er også i daglig kontakt med dere som skal bli foreldre, og vet hva dere er opptatt av. I tillegg har de egne barn og noen har også barnebarn. Med andre ord – de vet hva de snakker om. Og det synes vi er viktig når vi skal gi dere en bok som ikke bare gir dere fakta, men også mer om hvordan det er å skulle bli foreldre.

Enkelt å følge med på hvor stor babyen i magen er
I Svangerskapsboken kan du og partneren din følge graviditeten uke for uke. Mange forteller at de har boken oppslått på den aktuelle uken – enten det er på nattbordet, badet eller kjøkkenbenken. Og det er enkelt å få til med spiralinnbindingen. For hver uke er det også en dagbokside. Fint til å notere ned tanker, følelser og fakta om den aktuelle uken. En slik dagbok kan bli et verdifullt minne som du kanskje ønsker å dele med barnet når det vokser til?

På side 12 og 13 kan du se hvor stort barnet i magen er. Hvem av oss har vel ikke forsøkt å forestille seg hvor stor den vesle spiren er? Her kan du se konkret hvor stort det er når det måler 28 millimeter når du er ni uker gravid. Etter hvert kan du også se hvor stor foten som sparker deg både i navlen, ribbeina og blæra faktisk er. Tenk så spennende!

Hvor får jeg boken?
Du får Svangerskapsboken hos jordmoren eller legen du går til i på kontroll. De fleste får den på første kontroll. Om det ikke er tilfellet for deg, kan du tipse oss om hvilket jordmorkontor eller legekontor du går til kontroll ved, og vi kan høre om de ønsker bøker tilsendt fra oss.

Første av tre bøker
Svangerskapsboken har vi dedikert til svangerskapet. Det er en viktig tid med mange spørsmål, og vi mener det er viktig at dere får skikkelig svar på det dere lurer på i denne fasen. Når fødselen nærmer seg, har vi en ny bok til deg - Fødselsboken. Også denne er gratis. Den får du tilsendt i posten om du sender inn svarkortet foran i Svangerskapsboken eller melder deg inn i Babyverden. Vi sender den i god tid før termin. Når babyen endelig er født venter den tredje boken på dere på sykehuset. Spedbarnsboken tar for seg barnets første år og er skrevet av over 30 fagfolk for å gi deg de beste svarene på spørsmålene som dukker opp med en baby i hus.

Det er vi som jobber med Babyverden og Familieverden som gir dere Svangerskapsboken, Fødselsboken og Spedbarnsboken.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBegynn treningen FØR du blir gravid
Neste artikkelDowns syndrom er en berikelse!
DEL