For ett år siden skapte daværende barneminister Audun Lysbakken bølger da han sa at mor må kunne prioritere jobb foran barnets behov for pupp. Hard kritikk til tross: SVs leder står på sitt.

Sist oppdatert: 24. september 2012

– Det er sunt å amme. Men det kan godt være svært gode argumenter for at familien velger anderledes. I Norge er ikke alternativet til amming så ille at det ikke bør være mulig.

– Mange småbarnsforeldre opplever at de må forklare seg hvis de tar frem tåteflaska, og kvier seg for å si til legen at de har sluttet med amming helt eller delvis.

Dette sa daværende barneminister, nå leder i SV Audun Lysbakken til Dagbladet i forbindelse med utgivelsen av sin bok «Frihet, likhet, farskap» som han skrev da han var hjemme med datteren sin.

Oppgitt

Responsen uteble ikke! Og ett år etter hevder Babyverdens blogger Nina at hun fortsatt får henvendelser fra mødre som har blitt usikre i sin rolle som mor og følt dårlig samvittighet over at de ammer babyen sin.

SV-leder Audun Lysbakken er oppgitt over kritikken.

- Enkelte konstruerer stråmenn å argumentere mot i denne debatten, og dette er dessverre et eksempel på det. Jeg har aldri sagt at mødre ikke skal amme, eller gått imot statens ammeråd. Jeg har tvert imot understreket at amming er bra, sier han til Babyverden. 

Lysbakken ønsker ikke at noen skal ha dårlig samvittighet. Heller ikke for at de velger anderledes.

-Jeg har derimot bedt om mer respekt for dem som av ulike årsaker velger annerledes, og sagt at ammepresset mot disse mødrene er for sterkt.

Det har jeg fått enormt mange positive reaksjoner på, særlig fra mødre som har opplevd dette som en belastning. Jeg står for alt jeg sa i ammedebatten i fjor, men mitt budskap var altså et helt annet enn det som påstås i denne bloggposten.

 Hva mener du? Er ammepresset for sterkt?

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDrømmefødsel med lillebror
Neste artikkelLesernes siste magebilder før fødselen
DEL