Nye og oppdaterte Svangerskapsbøker og Spedbarnsbøker har nå kommet til di jordmor/lege og ditt fødested. Husk å få dem med deg!

Sist oppdatert: 14. mars 2014

Med en liten spire i magen, dukker det opp mange spørsmål: Når kommer babyen? Hvor stor er den lille nå? Hvilke symptomer kommer jeg til å få? Når vil jeg kjenne det første sparket? Hvilke rettigheter har jeg til permisjon og fødselspenger?

Disse og mange flere får du svar på i Svangerskapsboken. Utgaven for 2014-2015 har oppdaterte tekster om permisjon og rettigheter, overtidig svangerskap, morkake og navlestreng, og mange mindre justeringer – slik at du kan være trygg på at du får god og riktig informasjon.

Boken er har én del til mor og én til far, men det er ingenting i veien for at begge kan lese hverandres deler.

Svangerskapsboken deles ut hos jordmor, lege og på enkelte svangerskapspoliklinikker. Har du lyst på den nye, er det bare å spørre etter den!

Fødselsboken har også nylig vært gjennomgått og oppdatert. Artiklene om fødested, smertelindring, overtid og igangsetting er alle oppdatert. I tillegg er det flere små justeringer.

Det er viktig å forberede seg godt til fødselen. Her er boken med alt du trenger å vite! 65 sider dedikert til alt som har med fødsel å gjøre – valg av fødested, fødestillinger, sykehusbagen, smertelindring, når man bør reise til føden, fødsels faser, tvillingfødsel, prematur fødsel, setefødsel, keisersnitt... alt med en varme og fokus på hva du selv kan gjøre.

Du får den i Apotekpakken, og kan også laste den ned fra "min side" på Babyverden. Alt du trenger å gjøre, er å bli medlem i Babyverden! Ikke medlem ennå? Meld deg inn nå!

Spedbarnsboken 2014-2015 har fått et het nytt kapittel. Det handler om språkutvikling. Hva er normalt og ikke, når kan man forvente barnets første ord? Hvordan man foreldre oppmuntre barnet til å lære språk? Og hva skal man gjøre om man er bekymret for barnets språk. I tillegg er kapittelet om syn også grundig revidert. Kapittelet om rettigheter og stønader er naturligvis oppdatert med nye regler for permisjon og fødselspenger. I tillegg har mange kapitler fått større og mindre oppdateringer.

Boken får du på ditt fødested.

Hva synes du om artikkelen?