Lilja vet hun er heldig som er gravid. Men når kvalmen blir så ille at hun må legges inn på sykehus, er det vanskelig å glede seg over den lille i magen.

Sist oppdatert: 13. november 2013

Færre enn to prosent av alle gravide blir så kvalme at de har det som kalles hyperemesis gravidarum. Noen ganger risikerer kvinnene å bli dehydrerte på grunn av oppkast. Da kan det bli nødvendig med intravenøs væske på sykehus.

Lilja er en av de uheldige kvinnene som opplever hyperemesis. Hun hadde det i forrige svangerskap også, men håpet i det lengste å unngå det denne gangen. Men det varte ikke lenge før hun måtte se at slaget var tapt.

Les om hvordan hun opplever å ikke ha krefter til verken mann, barn eller noe som helt annet. Alt på grunn av en bitteliten baby som gjør henne så uendelig kvalm.

Her er trippel Lilja-blogg:

Uke 9:
Hyperemesis gravidarum

Kvalmen blir bare verre og verre, helt til det ubeskrivelige. Jeg har ikke fått hverken spist eller drukket på lenge, likevel fortsetter jeg å spy. Det er akkurat som om kroppen min har fått en produksjonsfeil, og ikke klarer å slutte.

Les blogginnlegget

Uke 10: I hvilemodus
Alt håp om å bli frisk denne uka er blåst bort, men i det minste er jeg bedre enn jeg var for en uke siden! Husker jeg å ta tablettene mine så klarer jeg å spise og drikke litt. Etterpå er energien brukt opp, og jeg orker bare å ligge, dagen lang.

Les blogginnlegget

Uke 11: Dårlig samvittighet og stress
Stresset har tatt plass ved siden av bekymringene. Jeg stresser fryktelig over at jeg ikke får bidratt hjemme, og at jeg ikke er en ordentlig mamma for sønnen min, eller kone for mannen min.

Les blogginnlegget


Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelI hvilemodus
Neste artikkelDårlig samvittighet og stress
DEL