Da vesle Lucia Grace bestemte seg for å komme til verden, gikk det så fort at hun ble født hjemme. Hun hadde navlesnoren rundt halsen, pustet ikke og var blå. Heldigvis kunne pappaen hennes hjerte-/lungeredning.

Sist oppdatert: 1. april 2012

Det var lørdag 17. mars i New Zealand at vesle Lucia Grace fikk en tøff start på livet, og foreldrene Scott og Amy Howey en dramatisk start på tilværelsen som tobarnsforeldre.

Amy kjente de første tegnene på fødsel i firetiden natt til lørdag, og allerede to timer senere var Lucia Grace klar til å bli født.

– Vi forventet ikke at hun skulle komme så fort. Vi trodde vi hadde nok tid til å kjøre til sykehuset, sier pappa Scott til Timaru Herald.

Les hva du gjør hvis du ikke rekker føden…

Instruksjoner over telefonen
Han hadde ringt nødnummeret, og fått beskjed om at hjelpen var på vei. Men Lucia Grace ble født før de kom fram. Mens mamma Amy snakket med sykehuset, oppdaget pappa Scott at nyfødte Lucia ikke pustet. Etter instruksjoner fra sykehuset, gikk han i gang med hjerte-/lungeredning på sin nyfødte datter.

– Jeg er fisker og har utført hjerte-/lungeredning på en voksen for flere år siden, men det er veldig mye vanskeligere å utføre på en nyfødt som aldri har pustet før, sier han.

Han forteller at instruksjonene han fikk over telefonen var nyttige – og ikke minst var det viktig at personen i andre enden var rolig og tydelig.

Han beskriver opplevelsen som ”å puste liv i en som er ny her i verden”.

Storebror James var også hjemme da Lucia ble født.

Les om sikkerhet og førstehjelp

Lucia Grace er helt frisk nå
Konen Amy er imponert over at Scott klarte å bevare roen midt i hele kaoset. Scott forteller til Timaru Herald at det var øyeblikk hvor til og med sykehuspersonalet var i tvil på om Lucia ville overleve – spesielt da Scott fortalte at babyen var blå. I begge ender av telefonen var det lettelse da de første gurglelydene fra Lucia kom.

– Det var et mirakel, sier pappa Scott.

Les også: – Plutselig hørte vi babygråt i strømpebuksa

Han har senere blitt fortalt at selv om ambulansen kom så fort den kunne, ville ikke vesle Lucia overlevd uten pappas hjerte-/lunge-redning. Lucia var 3340 gram og er i dag frisk som en fisk.

Scott forteller at en lege ved sykehuset i Timaru i etterkant spurte om han ville søke jobb som fødselslege hos dem.

Det beste rådet Scott vil dele med andre, er å stole på seg selv.

– Lytt til deg selv. Vi har alle en indre styrke for å overleve. Følg instinktet ditt, sier han.

Les alle fødselshistoriene

Les også: Eliisa (1) kjemper mot kreften

Les også: Winnie fikk totalruptur: – Jeg føder ikke igjen!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMirakelbaby født uten blod
Neste artikkel– Riene blir ikke verre og verre, men bedre og bedre
DEL