Hei alle brukere av Babyverdens forum

Som dere alle har fått med dere endret vi forum i påsken. Nytt design og nye funksjoner er lansert, samtidig som vi er opptatt av at dere fortsatt skal kjenne den viktige tilknytningen som er så særegen for Babyverdens forum.

Sist oppdatert: 26. april 2011

Hvorfor?
Bakgrunnen for denne endringen er at det gamle forumet, som vi har hatt siden 2004 rett og slett var for ustabilt og tregt. Forumet var opprinnelig bygget for 10 000 brukere. I Babyverden i dag er vi over 70 000 brukere, og dersom vi ikke hadde utviklet en ny løsning risikerte vi rett og slett at hele forumet ville kollapse.

Vårt mål er hele tiden å utvikle og forbedre forumet slik at dere skal få et best mulig sted å være.  Vi ønsker å beholde dere alle, og tiltrekke oss enda flere brukere slik at Babyverdens forum forblir det foretrukne nettstedet for alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Lang og gjennomtenkt prosess
I over ett år har vi planlagt et nytt forum. Vi vil beholde det beste av det gamle, men også gi dere nye, spennende funksjoner og måter å kommunisere på.  Vi har gjennom flere måneder testet ut forumet på våre søstersider i Sverige, Finland og Tyskland for å luke ut begynnerproblemene.  Et stort teknisk team hos EDB Ergogroup i Stavanger har jobbet med det nye forumet i samarbeid med redaksjonen og våre interne tekniske utviklere. Og vi jobber fortsatt for å få alt på plass! Det er et enormt arbeid å overføre millioner av innlegg, brukerdata og bilder fra det gamle forumet til det nye.

Vi har forberedt oss så langt det lar seg gjøre, men dessverre er det sånn med teknikkens verden at vi kan møte på problemer selv ikke den mest garvede IT-ekspert har forutsett… 

Hva skjer nå?
Vi forstår av alle reaksjonene at Babyverdens forum er svært populært! Og vi forstår godt frustrasjonen når dere møter tekniske problemer, treghet og nedetid. Det beklager vi! 

Samtidig skal dere vite at vi tar alle tilbakemeldinger alvorlig. Gjennom påsken har vi merket oss alle kommentarer, positive som negative. Akkurat nå jobber over 10 mennesker med å forbedre forumet ytterligere, forandringer skjer kontinuerlig.

Parallelt med endringene har vi også problemer med den ene serveren vår. Det betyr at noen av dere har problemer med å komme inn på Babyverden. Dette jobber vi intenst med å rette opp.

Gled dere!
Vi ber om litt tålmodighet og velvilje, så skal vi love dere et forum dere skal ha stor glede av fremover! Vi SKAL beholde posisjonen som Norges beste forum for foreldre! I løpet av uken vil følgende endringer skje:

* Forumet blir raskere. Når vi får rettet opp serverproblemene, vil alle komme inn, uten å få problemer med å laste sidene.

* All personlig informasjon og PM kommer tilbake, dette gjelder også din status med tanke på antall postede innlegg!

* Forumet blir mer oversiktelig.
– Vi plasserer også hurtiglenker på bunnen av forumet, i tillegg til på toppen. 
– Du får tydeligere beskjed når du har fått en PM gjennom en pop-up, og tydeligere konvolutt med rødt tall for antall meldinger på din side.
– Du kan abonnere på forumtråder.
– Enklere å se artiklene som ligger på forsiden på Babyverden
– Topptrådene kommer tilbake.

* Min side
Mine venner. Lag din egen venneliste, og se når de er online. Send PM eller skriv på veggen deres.
– Din egen vegg. Lag statusoppdateringer og del informasjon.
– Mine bilder. Last opp egne bildegallerier og del med de du ønsker.
– Din egen blogg. Enkelt og greit!
– Følg utviklingen til barna dine.
– Du kan endre alle dine innstillinger og data under ”mine opplysninger”.  Her kan du blant annet lage og endre ticker, signatur, nick, bestille nyhetsbrev tilpasset dine barn og få PM og foruminnlegg som e-post.

Ellers jobber vi med:

* Lage bedre funksjon på hurtigsmileys og dropdown-smileys.
* Vi vurderer en liker-funksjon.
* Gi bedre synlighet på hvilke lenker som er lest eller ikke.

 

Vi vil holde dere løpende oppdatert om utviklingen av forumet her. Kom gjerne med flere konstruktive innspill!

 

 

 

Hva synes du om artikkelen?