Fredag 8. april klokken 08:20 ble Leah Isadora Behn født hjemme på Bloksberg på Hankø. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns nyfødte datter veide 3760 gram og var 52 cm lang. Vi gratulerer!

Sist oppdatert: 8. april 2005

I en pressemelding fra slottet fredag ettermiddag heter det at fødselen fant sted på Bloksberg, Hankø ved hjemmefødsel som forløp normalt. Alt befinner seg vel med mor og barn. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten har meddelt stortingspresidenten at barnets navn er Leah Isadora Behn. I pressemeldingen uttrykker også kongeparet glede over å ha fått sitt tredje barnebarn.

I september i fjor opplyste slottet at prinsesse Märtha Louise hadde termin i midten av april. Det kan tyde på at Leah Isadora ble født en drøy uke før termin. Den nyfødte jenta er nummer fem i arverekken og får ingen kongelig tittel.

Både Leah Isadora og Maud Angelica er født i april. Det er den måneden i året hvor flest nordmenn kan feire fødselsdag. Maud Angelica fyller 2 år 29. april.

Ny trend?
Prinsesse Märtha Louise startet i 2003 en trend etter å ha født Maud Angelica uten medikamentell smertelindring. Etterpå har bruken av akupunktur i forbindelse med fødsel eksplodert. Det var derfor ingen stor overraskelse at prinsessen valgte å gå sine egne veier også ved denne fødselen. Om hjemmefødsler får en oppsving etter Leah Isadoras fødsel, må vi vente og se. Fort kort tid siden opplyste imidlertid slottet om at fødselen ville finne sted på Rikshospitalet, hvor Maud Angelica ble født. Spekulasjonene har likevel svirret omkring hjemmefødsel.

Uvanlige navn

Ifølge Statistisk sentralbyrå er Leah Isadora sannsynligvis alene om å bære dette navnet i Norge. Det samme gjelder for storesøster Maud Angelicas navn. Mens 278 kvinner har Leah som første fornavn og 147 har det som eneste fornavn, er det bare 4 som har Isadora som første fornavn, og færre enn 3 som har det som eneste fornavn. Navnet Leah er imidlertid i ferd med å vinne terreng. Frem til midten av 1990-tallet var navnet svært lite brukt, men kurven har eksplodert de siste 10 årene.

Statsministeren gratulerer

”På vegne av regjeringen er det en stor glede for meg å gratulere prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med datteren som er født i dag – og kong Harald og dronning Sonja med et nytt barnebarn. Vi sender våre varmeste hilsener til foreldre og barn”, skriver statsminister Kjell Mange Bondevik i en pressemelding.

Fredag deltok dronning Sonja i pavens begravelse, kong Harald er under restituering etter hjerteopasjonen og i morgen reiser kronprinsparet til Storbritannia for å være gjester i bryllupet til prins Charles og Camilla Parker Bowles, skriver VG.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFosteret hikker mye!
Neste artikkelTatovering og epidural
DEL