En hormonfri p-pille for menn er testet ut på mus, og resultatet er lovende. Tør du la mannen ta ansvaret for prevensjonen?

Sist oppdatert: 20. august 2012

Kondom og sterilisering har til nå vært alternativene for menn som ønsker å ta hovedansvaret for å unngå uønsket graviditet. Men nå har amerikanske forskere oppdaget en metode som kan tilby den første effektive og hormonfrie prevensjonspillen for menn, skriver Forskning.no.

Hva tenker du om å la mannen få ansvar for å ta p-pillen? Diskuter på forumet.

Demper ikke sexlysten
Middelet er testet på mus, og forskningen viser at det gjør hannmusen ufruktbar – uten å sette en demper på sexlysten. Metoden som ble brukt gjør at sædcellene ikke blir ferdig modnet. Etter at musene sluttet å ta medikamentet ble sæden normal, og musene ble igjen i stand til å avle helt friske avkom.

Spesialist i sexologisk rådgivning og assisterende daglig leder ved Sex og Samfunn, Tore Holte Follestad, sier det er vanskelig å si hvordan en p-pille for menn kan bli tatt imot i Norge.

– Det er få menn som spør etter p-piller, men det hender at de som har lest studier om dette etterspør det, sier han til Forskning.no.

 

Les mer: Gravid fire ganger – med prevensjon

Les mer: Prevensjon

Les mer: Amming = prevensjon?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKle på seg selv
Neste artikkelEn helt vanlig fødsel
DEL