Minst sju barn er kvalt av ledninger til sikkerhetsutstyr på barnerommet de siste årene. 10 måneder gamle Savannah døde etter å ha viklet seg inn i ledningen til babycallen.

Sist oppdatert: 18. juli 2012

Alle foreldre vil beskytte barna sine på beste måte.
Foreldrene til Savannah Pereira kjøpte derfor babycall med videoovervåkning for å kunne følge med på datteren også når hun sov alene på barnerommet.

Les også: Mor fant Phillip (9 mndr) med snoren to ganger rundt halsen

Charley Pereira med datteren Savannah.

– Hun kunne verken krype eller reise seg opp i sengen, og alt fungerte kjempefint i to og en halv måned, forteller Savannahs pappa, Charley Pereira til Babyverden.

Kvalt av ledningen
Likevel skjedde det utenkelige. Savannah lå i sengen mens barnepiken la sammen klær i et annet rom. Plutselig hadde den lille jenta fått tak i ledningen til videoovervåkningen.

 

Savannah ble bare 10 måneder gammel.

– Hva som skjedde vet bare Gud. Men på en eller annen måte må hun ha fått tak i monitoren, dratt seg opp og viklet seg inn i ledningen. Vi forsøkte å redde henne, men hun døde på sykehuset, sier den sønderknuste faren.

Les også: Samuel ble nær kvalt av persiennesnor

Les også: Tre babyer døde i bæreslynge

Barnepassere må informeres!
Etter datterens tragiske død har Charley Pereira engasjert seg i å informere andre foreldre om potensielle kvelningsfarer for barn.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å hindre at barn skal skades av produkter, og spesielt babymonitorer som kvelte Savannah.

– Jeg er også spesielt opptatt av at alle som har ansvar for barn, spesielt dagmammaer må bli informert om farene som alle typer ledninger representerer for barn. Faktum er at de fleste ulykker skjer når barn er overlatt til seg selv. Hvis det er mulig bør man kjøpe trådløst utstyr og hold alltid et øye og et øre på babyen, sier Pereira til Babyverden.

Les: Slik sikrer du hjemmet ditt!

Mange ulykker
De siste åtte årene har amerikanske myndigheter fått innrapportert sju dødsfall og tre alvorlige ulykker i forbindelse med babycall. Nå tar de affære.

For å informere foreldre om farene ved løse ledninger, er det nå opprettet  et eget nettsted med informasjon om kveldningsfaren.

Charley Pereira er glad for at det settes fokus på sikkerhet for å forhindre nye dødsfall, men han hadde også sett at produsentene gikk enda lengre og produserte trådløs babycall.

Produsentene oppfordres til å merke alle apparater med et symbol som viser kvelningsfare, men dette er frivillig.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVanskelig å sette av nok tid til hverandre!
Neste artikkelNær kvalt av ledning til babycall
DEL