Jeg er en jente som venter mit første barn på mars.  Jeg er jeg veldig liten i størrelse, og min mor er redd for at jeg skal få problemer med å føde vanlig. Selv har jeg mest lyst på keisersnitt selv. Dette fordi jeg er en person som ikke tåler  veldig mye smerte. Jeg er 21+3 gravid nå. Gleder meg veldig til å bli mor, men er veldig redd for å føde normalt. Kan jeg få velge om jeg vil ha keisersnitt eller føde normalt? 


 

 

Sist oppdatert: 22. januar 2011

Hei «jente 21»!

For en del år tilbake, tilbydde en røntgen av bekkenet til småvokste kvinner,( under 160 cm ) Dette har en nå sluttet med. Det er ikke sånn at små kvinner, nødvendigvis vil få vanskeligere fødsler! Vi ser stadig vekk, at de vi kanskje trodde ville kunne ta lang tid, føder lett som bare det. Dette kan vi altså ikke vite på forhånd, og i allefall ikke kun på grunnlag av at du er liten. Det at du anser deg som en person som ikke tåler så mye smerte, er heller ikke det beste grunnlag for et keisersnitt. Hvor mange ganger ser vi ikke at de som var HELT sikre på at dette ville de ikke kunne orke, opplevde det hele som overkommelig likevel?

Du vil ikke kunne vite på forhånd hvordan du vil reagere på fødselssmerten. Der er så mange faktorer som kan påvirke den, og der er masse du kan gjøre for å forberede deg godt på forhånd. Snakk med jordmoren din, og fortell henne hva du er redd for iforbindelse med en vaginal fødsel, så vil jeg tro at du vil få mange gode tips og råd 🙂

I tillegg finnes der i dag god smertelindring å få!

Hvis dette likevel virker for tøft og vanskelig, kan du få en samtale på sykehuset der du skal føde, der dette med forløsningsmetode kan diskuteres!

 

Ønsker deg lykke til videre, om det nå skulle bli vaginal fødsel eller keisersnitt!

Mvh jordmor Grethe

Hva synes du om artikkelen?