Husker du Nancy Salgueiro som ville dele fødselen sin direkte med hele verden? I går fødte hun sin lille sønn hjemme i Canada.

Sist oppdatert: 17. oktober 2011

Les: Alt du trenger å vite om fødsel

Han hadde god tid, den lille gutten som har fått tusenvis av nysgjerrige verden over til å sitte klistret foran datamaskinene og vente på fødselen.

Ni dager over termin kom lille Oziah på 3,1 kilo til verden i et badekar hjemme i familiens stue. Mamma Nancy forteller at fødselen forløp fredelig og at hun var omgitt av familie og venner.

Og nå strømmer gratulasjonene inn på Nancys facebookside.

Bakgrunnen for den noe spesielle fødselen var at 32 år gamle Nancy Salgueiro vil fjerne hemmeligholdet og mysteriet rundt fødsler – det mest naturlige som finnes.

– Tidligere var det vanlig at unge jenter og kvinner var med på eller i nærheten av fødsler da de skjedde i hjemmet. Men dette forandret seg da fødslene ble flyttet ut av hjemmene og inn på sykehusene. Vi mistet noe veldig viktig: nemlig all erfaringen som ble overlevert fra en kvinne til en annen gjennom generasjoner. Det ønsker jeg å gi tilbake til dagens unge kvinner, sa hun før fødselen.

Les mer om hjemmefødsel.

 

Videoen er hentet fra Youtube.com

Nancy har nå lagt fødselen ut på hjemmesiden sin. (Obs. For å se fødselen må du registrere deg og få tilsendt passord) 

Du kan også se utdrag fra fødselen her!

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelOj- det er to!
Neste artikkelBæring skaper trygge babyer
DEL