Hun tror hun venter sitt første barn, men er ikke helt sikker. For hun har tatt flere graviditetstester og disse gir forskjellig resultat. Andre som har opplevd det samme?

Sist oppdatert: 24. august 2010

Innsenderen skriver:
 
Hei..
Jeg testet positiv med clearblue, om lørdagen (da var jeg 5 uker på vei..). Testet i dag igjen med billigstrimmel-test, og den ble negativ. Prøvde med en clearblue igjen  og den var positiv…Ble veldig forvirret nå..Hvorfor blir testene fra cb positive og de fra andre negative? Hvilken test skal jeg stole på.. har symtomer på graviditet også, uteblitt mens, murringer i ryggen, øm nederst i magen, murringer i magen, trøtt , sulten, uvel, magen føles oppblåst/hard, stikkinger i brystene sånn innimellom..mm. Jeg er 41 år og venter første baby…(for jeg må jo være gravid eller?) og lurer på hvortid kan jeg reise til legen første gang for å få svangerskapet bekreftet? Jeg er 5+4 nå…
 
 
 
Jordmor Monica svarer:
 
Gratulerer, -så fantastisk, 41 år!
Når testen viser postivt svar, kan du stole på den. Jeg kjenner ikke til billigtestene, men vil råde deg til å ta dette opp med produsenten av testen. Det er faktisk viktig at de får en tilbakemelding. Det står alltid adresse og telefon på produktene, evt. googler du.
 
Du behøver ikke gå til legen for å få svangerskapet bekreftet. Det har du alt gjort selv i form av urinprøve og alle andre klassiske tegn som kroppen din forteller.
 
Det gjøres ikke rutinemessige vaginale undersøkelser av friske gravide. Blodprøver tas, men du ha ikke dårlig tid. Om du ønsker første kontroll hos jordmor, velger du det selv.
 
Ønsker deg alt godt og en spennende reise!
 
Hilsen Monica.
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?