Kongelige har ofte mange navn. Prinsesse Estelle sitt fulle navn er Estelle Silvia Ewa Mary. Lillebror fikk "bare" tre navn.

Sist oppdatert: 3. mars 2016

I går kveld kom en liten svensk prins til verden klokken 20:28. Han veide 3655 gram og var 52 cm lang. I pressemeldingen fra det svenske kongehuset står det at prins Daniel var med på hele fødselen, og at alt er vel med mor og barn.

Her er det første bildet av den nybakte tobarnsfamilien. Foto: kungahuset.seTorsdag formiddag kunne kong Carl Gustaf fortelle at prinsens navn er Oscar Carl Olof. Han kommer til å bli kalt Oscar til vanlig.

Oscar er på topplistene i Sverige (og i Norge)
I motsetning til valget av navn til storesøster Estelle, har kronprinsparet valgt et populært og vanlig navn til sin lille sønn. Oscar var det fjerde mest brukte navnet i Sverige i 2015. Derfra er nok veien kort til toppen hvis flere svenske foreldre nå vil gi sine sønner navnet Oscar.

Oscar er også populært i Norge. I 2015 var Oscar/Oskar på tiende plass. Men navnet var faktisk mer populært i 2014 da det var på femte plass.

459 navnebrødre født i fjor
Ifølge Statistiske centralbyrån var det 459 små gutter som fikk navnet Oscar i Sverige i fjor. Det var det nest laveste antallet siden 1998.

Carl var det 173 som fikk som til fornavn i fjor, og Olof fikk bare 89 barn som tiltalsnavn i fjor. Nå har ikke prinsen noen av disse navnene som tiltalsnavn han heller, så han vil ikke selv trekke opp statistikken, men kanskje svenske foreldre lar seg inspirere til å velge disse navnene til sine barn?

Så vanlig er prinsens navn her til lands 

Det er 3 099 menn som har Oscar som første fornavn
Det er 2 049 menn som har Oscar som eneste fornavn

Det er 3 879 menn som har Carl som første fornavn
Det er 220 menn som har Carl som eneste fornavn

Det er 90 menn som har Olof som første fornavn

Tall fra Statistisk sentralbyrå

Hva synes du om artikkelen?