Kronprinsesse Mette-Marit fødte klokken 09.14 i dag en liten prinsesse. Alt står bra til med mor og barn.

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Kronprinsessen ble innlagt ved fødeavdelingen ved Rikshoispitalet i 04-tiden i natt, og fødte fem timer senere en liten jente.

Det var Kronprinsen selv som kjørte sin kone til sykehuset, og det er også ham som har informert om fødselen. Etter å ha informert den nærmeste familien, ble stortingspresident Jørgen Kosmo og statsminister Kjell Magne Bondevik informert. Deretter ble det allment kjent at kronprinsparet har fått en datter.

Prinsessen, som er nummer to i arverekken til tronen, kan bli vår første regjerende dronning på 600 år!

Hun er født i vannmannens tegn, noe som skal tyde på at hun kan bli litt av en rebell.

Vi har fått en ny tronarving, en ny flaggdag, og Marius en liten søster.

I en pressemelding fra slottet heter det også at: «I anledning Hennes Kongelige Høyhet Prinsessens fødsel i dag, vil det vil bli flagget fra offentlige bygninger og skutt salutt fra Forsvarets saluttpliktige festninger onsdag 21. januar  klokken 12.00.»

Satsminister Kjell Magne Bondevik var blant de første som fikk vite om prinsessens fødsel og sier i en pressemelding:

”På vegne av regjeringen har jeg den store glede å gratulere kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med en datter. Vi gratulerer kong Harald og dronning Sonja med et nytt barnebarn og folket med en ny tronarving.

Fødselen er en historisk begivenhet, siden det er første gang en datter av Norges kronprinspar blir født som tronarving. Grunnlovens paragraf 6 ble i 1990 endret slik at begge kjønn nå har lik arverett til Norges trone. Barnet som nå er født, går derfor inn som nummer to i arverekken – etter sin far kronprinsen.

Vi sender våre varmeste hilsener til foreldre og barn, og ønsker dem alt godt”.

Barnets navn offentliggjøres ikke på sykehuset slik det skjedde da Maud Angelica ble født, men skal kunngjøres i statsråd. Det vil etter all sannsynlighet bli holdt et ekstraordinært statsråd i morgen, hvor kronprinsregenten selv vil informere om navnevalget.

Delta gjerne i babyverdens navnedebatt her.

Vi gratulerer!

Les også: Mette-Marit i fødsel

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHjernen – kroppens mirakel
Neste artikkelPrinsessen heter Ingrid Alexandra
DEL