Skyttebarnet klatrer ut av lekegrinda, pakker trehjulsykkelen og drar for å utforske verden på egen hånd før foreldrene får sukk for seg. De er ikke best i klassen til å sitte rolig ved pulten sin. Ikke rart det – det er jo en hel verden utenfor som man kan lære så mye av.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Fra ca. 23. november til 21. desember, hvor solen snur
Bevegelig ildtegn.

FARGE: Rik blå
TEMPERAMENT: Kolerisk (hissig, oppfarende)
TYPE: Maskulin og ekstrovert (utadvendt)
UKEDAG: Torsdag

KJENTE PERSONER: Walt Disney, Bette Midler, Woody Allen, Ludwig van Beethoven, Steven Spielberg, Brad Pitt, Jimi Hendrix, Nostradamus, Uri Geller, Josef Stalin, Liv Ullmann

STIKKORD: Filosofisk, frihetselskende, tolerant, kompromissløst ærlig, oppriktig, konkurransebevisst, med sans for ‘fair play’. Kan være hensynsløs, opprørsk, rastløs og karaktersvak. Nytelse og avhengighet kan lett komme ut av kontroll.

Den eventyrlystne skytten hater begrensninger, og elsker å utvide horisonten. Gjerne på egen hånd. Skytten er optimistisk, framsynt og full av ideer, og er inspirerende selskap. De er varmhjertede og humoristiske. Skyttene kan også oppfattes som bedrevitere – de har lett for å bli belærende.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av tvillingen kan skytten lære å forene motsetninger,  å lytte, og å stille de riktige spørsmålene i stedet for å ha alle svarene.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om skyttebarna:
Skytten er et ildtegn, og skyttebarna er impulsive, med et sterkt frihetsbehov. De liker å utforske verden på egen hånd. De lærer mye bare av å være tilstede i verden, men kan ha problemer med å sitte rolig på skolen.

De vil gjerne oppleve ting, og med det samme de er ute av lekegrinda kan de godt legge i vet på trehjulssykkelen – alene – for å utforske nabolaget. De liker godt å reise, og som foreldre til et skyttebarn bør man ta det med på turer, og ikke sitte så mye hjemme. Opplevelser i naturen er fint for et utforskende skyttebarn.

Skyttebarna er optimistiske, og tenker “det går sikkert bra”. Så tøyer de strikken litt, og litt til, og rett som det er litt for langt, når de gjør ting som de ikke burde.

Grenser for skyttebarn må trekkes med kløkt. Noen bestemte grenser må de ha, men de trenger å føle en del frihet.

Skyttebarn er festlige, det er noe lett og muntert over dem.  Derfor kan de også virke naive.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSkorpionen
Neste artikkelSteinbukken
DEL