Hun er gravid i uke 5+5 og er verken kvalm, øm eller spesielt sensitiv for lukter. Nå lurer hun på om total mangel på symptomer betyr at det ikke er liv lenger.

Sist oppdatert: 16. august 2012

Jeg har spontanabortert 3 ganger i løpet av de siste 2 årene. Jeg har aldri merket på kroppen at jeg har vært gravid, bortsett fra at jeg har vært litt ekstra kveldstrøtt, samt bortfall av menstruasjon.

Nå er jeg gravid for 4. gang, for øyeblikket i uke 5+5. I dag har jeg begynt med en progesteron-gel. Jeg er verken kvalm, øm eller spesielt sensitiv for lukter.

Jeg livredd for nok en abort, og har nesten begynt å forberede meg på å få negativt svar når jeg skal på tidlig ultralyd i uke 7-8. Det jeg lurer på er; betyr total mangel på symptomer at det ikke er liv lenger?

Les om svangerskapsplager

Jordmor Ragna svarer:

Jeg kan så godt forstå at du er både redd og veldig spent. Når man først har opplevd å spontanabortere er et nytt svangerskap naturlig nok forbundet med mye engstelse!

Jeg tenker at det aller beste du kan gjøre nå er å slappe av og ta godt vare på deg selv. Dette er ikke noe du sånn sett har kontroll over eller kan styre… Og det kan veldig godt gå godt selv om du ikke har symptomer i det hele tatt!

Du skriver ikke noe om om du har vært til utredning – det har du nemlig mulighet for etter tre spontanaborter. Så hvis du skulle komme til å trenge det, kan fastlegen din henvise deg til det sykehuset du tilhører.

Masse, masse lykke til!

Les også: Spontanabort – hvorfor skjer det?

Les også: Hvilke faresignaler skal jeg se etter?

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?