20. mai ble vi foreldre til en nydelig datter, men det var bare flaks!
Vi hadde bestillt oss privat ul på privat klinikk i Trondheim og gledet oss til å se babyen vår 14.oktober. Jeg var da i uke 11 av svangerskapet.

Sist oppdatert: 13. juli 2011

Snakket litt med legen da vi kom og skulle så ta ul. Legen ble veldig stille, sa ingenting og etter noe vi syns var en lang stund, beklaget han og sa at han ikke fant noe hjertelyd! Litt i sjokk kledde jeg på meg og vi gikk ut på kontoret igjen. Legen sa det ikke var håp, fosteret var 1-1,5cm for lite og hadde vært dødt i 1-2 uker! Dette var en MA. Han skrev en henvisning til utskrapning på St.Olav !  – Hører dere ikke noe innen fredag (dette var en
onsdag) må dere ringe å purre på dem.
Vi dro hjem oppløst i tårer for å feire 4- årsdagen til storebror!
Heldigvis snakket jeg med en god venninne som sa jeg måtte ringe på St.
Olav og få komme med en gang. Fikk beskjed om å komme til åpningstid dagen etter så skulle de ta det som ø-hjelp. Veldig hyggelige mennesker som tok imot oss! Eneste grunnen til at jeg ikke tømte barskapet den kvelden var at jeg ikke kunne komme i  bakrus på sykehuset!
Morgenen etter dro vi til St.Olav og ble møtt av en fantastisk lege, medfølende og omtenksom! Han anbefalte at vi tok abortpiller istedet for utskrapning og vi ble enige om det. Ut ifra henvisningen som konkluderte en MA, skulle vi ikke ta ul, men vi ønsket det. Kanskje kunne han se hva som hadde gått galt? Jeg la med i stolen og legen begynte gyn.ul-undersøkelsen. Han ble stille og sa: her er jo alt normalt!
Normalt spør jeg? «Det lever jo» sa legen! Jeg knakk sammen i krampegråt i stolen, sikkert litt av ett syn i gu-stolen! Legen fikk også  litt sjokk og måtte gå en tur på gangen og ta en pause før han kom inn igjen og fortsatte undersøkelsen. Han ville at vi skulle komme tilbake igjen etter 3 uker for å følge oss opp etter sjokkopplevelsen.
Noe vi var veldig glad for!
Vil rette en stor takk til legen på gyn. ved St. Olav, han reddet faktisk livet til babyen min! En fantastisk lege som jeg vil huske resten av livet!!!
Bildet er bare ment som et illustrasjonsfoto.
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGode og dårlige opplevelser ved fødselen
Neste artikkelFikk feil baby på sykehuset
DEL