Graviditetstesten lyser mot deg: positiv! Når de første følelsene har lagt seg, er det tid for å videreformidle den store nyheten. Kanskje vet ikke den vordende far det ennå? Hva med vordende besteforeldre, tanter, onkler og søsken til den lille nye? Og på jobb?

Sist oppdatert: 26. april 2006

Skriv inn din historie til Babyverden, og hjelp andre å finne koselige, morsomme og kreative måter å fortelle den store nyheten. Send inn din historie eller ditt forslag til babyverden@sandviks.com. Forslagene blir publisert på denne siden fortløpende.
Pakket inn smokker
Jeg ble gravid i september 04. Vi bestemte oss for ikke å fortelle det til noen før de tre første månedene var gått. Dette valgte vi fordi samboeren har en sønn fra før, og i tilfelle noe skulle gå galt så ville vi ikke si noe til han, og da kunne vi jo ikke si noe til noen andre heller.  Det ble å late som ingen ting i tre måneder på jobb i en naturbarnehage, og det var ikke bare lett med nesten konstant kvalme. 2 dager før julekvelden fortalte vi det til samboerens sønn på 8 år, han ble veldig glad. Han hadde blitt storebror et halvt år tidligere da moren fikk ei datter, og håpet nå at det ble en gutt han kunne sparke fotball med. Vi reiste bort til farmor og farfar og lot Vegard fortelle den store nyheten til dem og til to tanter og onkler som også var der. Og jubelen sto i taket. Til mine foreldre og søster med samboer pakket vi inn en smokk og skrev en lapp hvor det sto henholdsvis «Til tante og onkel» og » Til bæssmor og bæssfar». «Kan dere ta vare på denne til jeg kommer på besøk til sommeren? Hilsen lille meg.» Mamma og pappa skulle feire jul med oss og fikk pakka på lille juleaften. Det måtte vi gjøre for å hindre at min søster pakket opp sin gave først og ringte hit. De vordene førstegangs besteforeldrene pakket opp og ble sittende å se på smokken en stund som føltes som en liten evighet, før pappa sa: «Og når skal dette skje?» De ble kjempeglade! Søstra mi sa ingenting om at hun skulle bli tante da hun ringte utpå kvelden, for de hadde glemt pakkene fra oss hjemme. Så det ble enda en dag å vente der. Men neste dag ringte hun og var helt i hundre, da hadde hun pakket opp. Hun sa at hun hadde sett på lappen inni pakka og på smokken og tenkt at den pakka måtte være forvekslet, at den egentlig skulle til noen andre. For de var ikke tante og onkel til noen på hennes side. Men så hadde det gått opp for henne at det var vi som skulle ha barn. Hun var så glad at hun begynte å gråte i telefonene og la planer for de neste atten årene. De syntes dette var en morsom og anderledes måte å få en sånn gladnyhet på og har tatt godt vare på smokkene og lappene. Sommeren 05 kom Sondre til verden, og han er nå en veldig aktiv krabat som gleder alle rundt seg! Klemmer fra Anita 🙂
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBaby med skjev rygg
Neste artikkelCecilie uke 15: Den herlige hjertelyden!
DEL