Tenk så utrolig at det lille befruktede egget på størrelse med et punktum kan bli til et nydelig lite barn! I denne nydelige videoen ser du ultralydsnutter av hele svangerskapet – fra 5 til 40 uker.

Sist oppdatert: 13. februar 2019

De første ukene av svangerskapet er helt spesielle på mange måter. Ikke minst fordi alt skjer så utrolig fort. På bare noen få dager og uker dukker det opp alle organer barnet noen gang vil ha. Visste du for eksempel at om babyen hadde fortsatt å vokse like fort gjennom hele svangerskapet, ville den veid 1,5 tonn ved fødselen! Kanskje like greit at utviklingen sakker litt ned etter hvert…

Fra en liten grumsete hvit klump til et helt menneske med komplekse organer. Tenk så heldige vi er som lever i en tid hvor ultralyden er godt utviklet, og vi får ta en titt på våre små lenge før de kommer til verden.

Videoen under er hentet fra kanalen PregnancyChat.

Les også om fosterets utvikling uke for uke

Ønsker du å se mer i detalj hvordan den lille i magen ser ut uke for uke, kan du ta en titt på embryoanimasjonen vår. Og for å se hvordan den lille vokser og krever mer plass i kroppen din, se barnet og magen vokse uke for uke gjennom hele svangerskapet!

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?