To modige menn ville finne ut hvor vondt det egentlig er å føde. Med elektroder som simulerte rier festet til magen, testet de ut hvor sterke smertene virkelig er. Bare én av dem orket å "fullføre løpet".

Sist oppdatert: 2. april 2013

Kanskje var de bare dumdristige, de nederlandske programlederne Dennis Storm og Valerio Zena. I TV-showet sitt Proefkonijnen (Guniea Pigs) meldte de seg frivillig til å oppleve rier, og de fant fort ut at det var langt vondere enn de hadde trodd.

Les mer: Hvor vondt er det å føde? Se også Andrew, som ville prøve å føde

Med elektroder festet til magen fikk de simulert hva kvinner må gjennom under en fødsel, men det tok bare to timer før de ba på sine knær om å få lov til å slippe mer smerte.

Valerio får beskjed om å prøve å akseptere smertene, ikke kjempe imot dem. Det er virkelig en vanskelig oppgave, synes han. Dennis ler seg i starten gjennom riene. Etter hvert prøver Valerio å legge seg på siden, med en pute mellom beina. Det hjelper på. Men det er bare Dennis som klarer å gjennomføre helt til fødsel.

Les mer: Smertelindring under fødselen

I etterkant sier Dennis, med sin nyfødte datter i armene, at fødselen var en fantastisk opplevelse. Valerio er glad kollegaen holdt ut, for selv syntes han det var rene torturen.
– Og jeg er ikke lenger sikker på om jeg vil la kona mi bli gravid og gå gjennom dette, sier Valerio i innslaget.

//

Tror du din mann hadde taklet å føde?

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEr nattamming skadelig for tennene?
Neste artikkelEt barn er det eneste som mangler
DEL