Da jeg ble gravid, fant jeg ut min termindato-19.mars 2007, legen fant ut 22. mars og ul.termin ble satt til 24. mars

Sist oppdatert: 20. februar 2008

2. hver helg har vi besøk av min stedatter (som er 7 år nå..), og 16.-18. mars var hun hos oss. Vi prata litt om det denne helga, at hvis babyen ville ut når ho var her så måtte jeg om ‘pappa’ dra, men at ‘mosse’ (min mor) eller ‘farmor’ kom.. Men at det sikkert ikke kom til å skje enda..

Stedatter dro hjem søndag 18. i 16-17-tida.. Klokka 19.00 begynte jeg å kjenne litt murringer i magen. Men visste ikke helt om det var rier eller hva det var.

Klokka 20 fikk vi besøk av mamma og pappa, som drakk kaffe med oss til klokka 21. var ca 5 min mellom hver rie.. Men de var ikke så kraftige.

Etter at de dro diskuterte vi litt hva vi skulle gjøre. Om vi skulle ringe føden, eller om vi skulle vente og se.. Vi hadde også en lang vei foran oss for å føde, pga av at den lille i magen som ble født med klumpføtter, ble turen 17,5 mil lang isteden for 2 km.

Så derfor ringte vi på føden i 22-tiden. Jordmora lurte på hvor ofte riene kom, og om hvor vondt det var. Hadde akkurat en rie da jeg prata med ho, så trodde vel ikke så mye på at det var kommet i gang, men at vi skulle komme på en sjekk. Jeg smurte på et par brødskiver før vi dro, så jeg hadde noe mat i magen om det ble fødsel.

Da vi kom dit hadde jeg 3 cm åpning, så jordmor mente vi bare skulle dra. Fikk ambulanse nordover, og dro herfra i 23-tida.

01.30 var vi inne på St. Olavs. Satte meg litt i sofaen på fødestua, men fikk etter hvert kommet meg oppi senga. Da var åpningen blitt 4-5 cm. Og nå angret jeg på at jeg ikke hadde spist mer før jeg dro..

De spurte om jeg hadde lyst til å prøve badekaret, og det hadde jeg! Men så hørte de fosterlyden så dårlig, så de ville sette på en elektrode på hodet til babyen for å høre den lyden bedre. Men å sette på den var visst ikke så lett, og riene begynte å strømme noe vanvittig på! Korte, kraftige rier, med KORTE mellomrom, så kjentes ut som nesten konstante rier. Og der drev dem å skulle skru inn en skrue i hodet på babyen som enda lå i magen.. Det var utrolig ubehagelig, så hadde vel mest lyst til å si at det gikk greit uten.

Klemte hånda til samboeren min hardt under hver rie, og det ble jo nesten hele tida.. Nå klarte jeg i alle fall ikke å slappe av lenger under riene! Visket til samboeren om han ikke kunne spørre om jeg kunne få noe smertestillende, og sutret: ‘det gjør så vondt, det gjør så vondt..’ Visste jo egentlig ikke helt hva jeg ville, så spurte om akupunktur.. Men de hadde ingen som kunne sette det der. Da skulle hun bare sjekke åpningen igjen. Og da var det 10 cm, og klar til å presse!!!

Tror de var 3 damer inne hos oss. Og de lurte på om jeg ville skifte trøye før jeg skulle begynne pressingen, men det orket jeg ikke tanken på akkurat da!! Jeg klarte heller ikke å kjenne pressriene ettersom alt kom så tett, så de måtte si ifra når jeg skulle presse. Og jeg presset det jeg klarte! Det vondeste var akkurat i starten av hvert press. Men damene skrøt av at jeg var så flink og sterk, så jeg følte at DETTE skal jeg klare!!!

Plutselig sa jordmora: ‘tror jeg tør å tippe at dere blir foreldre innen klokka 4.00’ og jeg tenkte: ‘håper kl. er 3.00!!!!’ Snudde meg å så på klokka: 03.45!!!!!!! HERREGUD!!! Da fikk jeg plutselig flere krefter! Og presset på! De ba meg presse mer på den ene rien jeg hadde, men da sa jeg ‘nei, orker ikke..’ (tenkte jeg kunne presse mer på den neste igjen..) Men så sa det ‘plopp’.. og kjente at der kom det ut noe.. En lys levende unge!!! Verdens NYDELIGSTE prinsesse!!! Kl. 03.57

Og DA måtte LIVERPOOL-TRØYA til mor av.. Og selvsagt har vår lille Leah fått sin første LIVERPOOL-drakt!!! (Måtte selvfølgelig få en slik bra start på livet, da hun fikk en annerledes start på livet tross alt med klumpføttene..)

Vitale mål var 3030g og 47,5 cm lang. Og ellers var hun HELT PERFEKT!!!

En helt utrolig fin fødsel å tenke tilbake på!!! Og prinsessa kom på mammas egen termindato!!!


(bildet er tatt 20.mars, den dagen hun fikk på sin første gips!)

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDramatisk og tøff fødsel
Neste artikkelFra 2 cm åpning til fødsel på 15 minutter
DEL