Alle i familien min tippet at jeg kom til å få en lett fødsel, siden jeg er så spe og liten i kroppen, men det skjedde ikke!

Sist oppdatert: 24. september 2012

Jeg hadde time hos Lege på kontroll, siden jeg ikke hadde jordmor. Var i uke 38+3 Den 21.08.2012. leverte urinprøve og legen sa at det var mye hvitt i urinen min, noe som tydet på at fødselen var rett rundt hjørnet, og det stemte.

Dagen etter da jeg og samboeren min skulle legge oss, kjente jeg at kynnerene ble vondere å vondere. Sovnet i 2 timer før jeg våknet igjen og fikk plutselig tak i ryggen. Trodde ikke det va rier, fordi jeg hadde gått med vonde kynnere siden uke 30. Så prøvde å ikke tenke så mye på det. Men takene ble regelmessige og jeg fikk ikke sove, så jeg sto opp å begynte å ta tiden. Hvert 20 minutt kom takene. Jaja, dette kom til å ta tid tenkte jeg, så vekte ikke samboeren min. Da han sto opp ble han litt paff på hvorfor jeg var våken, og jeg måtte fortelle han at jeg hadde rier på hver 20 minutt.

Les også: Hva skjer under fødselen?

Må vente til riene blir tettere
Vi ringte inn til sykhuset og de ba meg å vær hjemme til jeg hadde rier hvert 3.-5. minutt. Dagen gikk og det ble torsdag. Da var det 10 minutter mellom hver rie, men takene var ikke så intense, så jeg og kjæresten dro på senteret å handle inn siste rest til barnet.

Så ble det fredag og forstatt ingen SØVN! Da ba jeg typen min om å være hjemme fra jobb, for i dag skulle jeg ha ut jenta mi!

Ringte føden rundt 10 på morgenen, og ba til mine knær om å få komme inn siden jeg var så utslitt av all riene og null søvn! Men de var stae og jeg fikk ikke komme inn. Idiotsystem kaller jeg det, og da hadde jeg rie hvert 5. minutt!

Les også: – Riene blir ikke verre og verre, men bedre og bedre!

Drar til sykehuset likevel
Timene gikk og riene ble VELDIG intese. Jeg begynte å bli litt bekymret siden dette er mitt første barn. Heldigvis klokken fem dro vi bare innover til sykhuset. Da var riene så vonde at jeg trodde jeg skulle rives i biter.

Da vi kom til sykhuset fikk jeg en sur jordmor som skulle sjekke meg: 1 cm åpning! Whaaat?? Jeg som hadde gått med rier siden natt til onsdag! Hun tøyde i livmoren, og ba meg om å kjøre en tur for så å komme tilbake. Så jeg og sambo kjørte en tur til Mac’ern for å få oss noe å spise!

Jeg måtte ligge i doggy-style i bilen, og hver gang riene roet seg måtte jeg forte meg å spise burgern min! Det var slettes ikke lett!

Les også: Dette kan mannen forvente på fødestua

Endelig innlagt
Vi dro tilbake til sykhuset og ENDELIG ble jeg innlagt. Det første jordmor gjorde, var å fylle badekarret. Da jeg endelig skulle få noe «smertelindring» så funka det ikke. Ble skuffet, så satt bare i badekaret i ti min. Hadde jo hørt så mye bra om det… Så jordmor kom med risposer til meg, det endte opp med at jeg kastet risposene etter jordmoren og spurte om dette var kødd!

Endte opp med at jeg måtte stå hver gang mellom riene, for de ble bare vondere da jeg lå, så gikk rundt meg selv. Heldigvis hadde jeg en fantastisk samboer som hadde med seg en massasjeklump, som man gnur mot ryggen, så endte opp med null hud nederst på korsryggen. Jordmor kom inn igjen for å ta vannet mitt. Splæsj, sa det!

Les alt om vannavgang

Klarer ikke mer
Klokken ble 03:00 på natten. Da klarte jeg ikke mer! Ropte på jordmor, og ba på mine knær om å få epedural før jeg døør! Hun måtte se hvor stor åpning jeg hadde, 4 cm! "Wuhu,u sa jeg til meg selv, dette her er jo rein tortur..." Så, etter en time kom legen opp på rommet mitt og skulle sette i denne epiduralen på meg. Jeg som har så forferdelig sprøyteskrekk var redd dette skulle ta tid, og det gjorde det også! Endte opp med at tre leger og typen min måtte holde meg fast, for da jeg snudde meg og så nåla, da ble det andre boller. Jeg nekta!!

Men takk til alle leger og sambo som holdt meg fast. Denne sprøyta var jo bare barnemat. Etter noen minutter var jeg i himmelen! Jeg fikk endelig sove!
Våknet rundt 08:00-tiden på lørdags morgen av typen som ligger og snorker på sofaen, hehe!

Les om epidural

Bæsjetrang
Jeg ringte mamma og ba henne om å komme på besøk en tur. Det skulle hun... Rett før hun kom, fikk jeg plutselig en trang for å "bæsje". Jeg sa til jordmor at jeg måtte gå på do for å gjøre nr to... Hun kikket på meg og sa at dette
var ikke en trang for å bæsje, dette var presseriene. Hun skjekket meg og jeg hadde ti cm åpning! Da så jeg lyset i tunnelen!

Fortet meg å ringe mamma for si at hun ikke skulle komme, men ingen svar. Etter noen minutter sto hun inne på rommet. Jeg måtte be henne om å dra ut og heller komme tilbake når jenta var ute.

Nå var det på tide å presse. Jordmor sa at dette kom til å ta tid, i hvert fall over en time, det er det som er vanlig. Men jeg villa ha jenta ut NÅ!

Etter 15 minutter med pressrier kom jenta endelig ut! Klokken 12:45 kom ei frisk og velskapt jente på 3145 gram og 59 cm lang!

Les flere fødselshistorier

Les alt om fødselen

Les også: Hvis du ikke rekker føden...

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVondt, men helt fantastisk!
Neste artikkelDrømmefødsel med lillebror
DEL