Det hele begynte på formiddagen 14.juli. Jeg begynte å kjenne litt murring i ryggen og magen, og regnet med at ting ville skje innen et døgn. Vi dro for å handle inn til helga, for det hastet jo ikke enda. Jeg hadde planlagt hjemmefødsel, og rundt 16.00 kom veene litt tettere og jeg kjente dem litt mer. Jeg ringte jordmor og avtalte et møte på helsestasjonen som ligger midt i mellom hjemmet hennes og mitt..

Sist oppdatert: 9. august 2005

Litt før kl. 17.00 hadde jeg 2 cm åpning og vannblære. Da visste jeg at innen neste dag kom, ville gutten være født. (Vi hadde sett kjønnet på ultralyden). Jeg reiste hjem og ventet, og litt før kl.19.00 gikk vannet i stua. Da fikk jeg fart på meg, men enda mer forskrekket ble mannen min som satt på do akkurat da!

Vi ringte jordmor somble forskrekket over framgangen i fødselen, og hun var på plass etter bare 15 min. Samtidig ringte jeg etter en akupunktør jeg hadde brukt både før og under svangerskapet, og hun var like rask. Jeg hadde nå 3 cm åpning, og jeg kjente veene godt. Jeg stod mest men satt også litt under hele åpningstiden med kald klut på panna og på magen mens mannen min masserte flankene ogkorsryggen min.

Det ble satt nåler for å få fortgang i fødselen, det var ingen grunn til å drøye ut tiden. Da klokka var nesten 22.00 ringte jordmor etter ambulanse for fosterlyden sank litt mens gutten stod litt høyt i bekkenet enda. Innen den kom 10 min senere hadde jeg full åpning, men vi bestemte oss likevel for å kjøre nærmere sykehuset for trygghetens skyld. Etter 20 min måtte jeg trykke, og jeg tok tak i takvifta og noen plasthyller på ene siden mens jeg presset som best jeg kunne. Det tok 10 min så var Lars Kristian født. Han så kveldens lys kl. 22.38 i nærheten av Såner kirke i Hobøl kommune i Østfold. Vireturnerte hjem etterpå, slitne og lykkelige.

Han var 4000 g, 53 cm og 36 cm i hodeomkrets.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDa Benjamin kom til verden
Neste artikkelDa Henrik kom til verden
DEL