FamilieAleneforelderÅ bli storebror - med bare mor

Å bli storebror – med bare mor

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 4132 Sist oppdatert 19.12.11

Babyen i magen har en pappa som ikke er inne i bildet, og hun er alenemor fra før til en gutt på 2 1/2. Men hvordan skal hun forberede ham på å bli storebror? Jesper Juul svarer.

Spørsmål:
Jeg har termin i januar, barna har ikke samme far. Jeg og min sønns far har et godt samarbeid, og har aldri hatt noe problemer med å kommunisere og samarbeide. Han har selv sagt at han vil være behjelpelig når jeg får en liten en til. Forholdet til den faren er ikke noe å snakke om, da han ikke ønsker å samarbeide. Så jeg blir altså helt alene med babyen som kommer.

Jeg og pappaen til sønnen min har snakket mye med han på at han skal bli storebror. Jeg syns også det er viktig å fortelle han at det er hans baby også, at det er hans lillesøster. Han sier selv at jeg har en baby i magen og det er hans lillesøster. Men jeg er som sagt veldig spent på hvordan det blir når hun kommer. Jeg kjenner han såpass godt at jeg vet at han vil hjelpe til.

Men siden jeg er alene med jenta som kommer, så syns jeg det er vanskelig å finne bra informasjon om å være alene med baby samt å ha en gutt fra før. Han er foressten 2 1/2år gammel. All info jeg finner er basert på par og den nye familien og mamma og pappa. Nå er det bare mamma, og mamma vil at begge barna skal ha det like bra. Gjør jeg det riktig med å snakke om babyen som jeg gjør?

Svar:

Hei
Ja, det gjør du. Det eneste som mangler er at både du og faren hans - spesielt faren - også snakker med ham om at det ikke bare er lykke og harmoni å bli storebror. Det betyr også mindre energi, tid og oppmerksomhet til ham.

Han er bare 2 1/2 år gammel, og det betyr at instinktene hans tar over når han blir frustrert. I boken min "Her er jeg! Hvem er du?" er det i starten et eksempel på hva voksne kan si. Det faktum at du er alene endrer ikke så mye på dette, og dine begrensninger som enslig (enestående!) mamma, vil han også lære å leve med, så lenge du ikke forsøker å gjøre det umulige.

Hilsen Jesper Juul

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: