«Jeg kommer aldri til å bli en av dem som glemmer å ta vare på kjærligheten bare fordi jeg får barn!» sa jeg bestemt for litt over et år siden. Jeg skulle bare visst. Nå er minien tretten måneder, og Kevin og jeg har endelig hatt ordentlig barnefri og skikkelig kjærestetid for første gang siden hun kom til verden. Og det skal jeg si var på tide!

Sist oppdatert: 30. april 2014

Rundt den tiden hvor jeg begynte i full jobb etter permisjonen, merket jeg at det begynte å bli litt amper stemning her i huset. Jeg følte meg hele tiden stresset og småirritert, og Kevin var ikke noe særlig bedre. Det var stadig vekk en småsur kommentar eller et oppgitt blikk. Men det verste var sukkene. Vi sukket hele dagen. Sure sukk, oppgitte sukk, leie sukk. Vi var like ille begge to, og etter hvert koste vi oss ikke sammen lenger. Det var da vi ble enige om at noe måtte gjøres.

Legger til rette for alenetid
Det første vi prøvde var å få litt alenetid hver for oss. I begynnelsen kjentes det ut som om det var akkurat det vi trengte. Kevin fikk seg noen turer i skiheisen, og jeg begynte å trene med ei venninne. Begge var ute et par ganger med venner. Det var veldig godt å være sosial igjen, og det hadde en god innvirkning på forholdet til Kevin og meg at vi fikk gjøre andre ting, selv om det var hver for seg. Likevel skurret det stadig vekk.

Les også:

Slik får du samlivet til å vare

Ting som IKKE styrker parforholdet

Heller litt støv i krokene og en fornøyd partner

Vi glemte oss
Det var vondt å føle at forholdet ikke var som før. All den kjærligheten vi hadde følt for hverandre før ble rettet mot vesla, og det lille som var igjen til hverandre ble begravd i jobb, hus og forpliktelser. Mangel på søvn og hverdagens mas og kjas tok over dagene våre, og vi glemte å ta vare på hverandre. Vi glemte å ta vare på oss.

Så kom redningen. Jeg hadde bursdag, og den beste bursdagsgaven man kan tenke seg kom i en liten, anonym konvolutt. I den var drømmekvelden min. Middag på restaurant og en tur på byen med Kevin, inkludert barnevakt over natten. Og enda jeg var overveldet og glad da jeg takket for den, forstod jeg ikke hvor enormt viktig denne gaven skulle bli. Ikke før drømmekvelden kom.

Bare kjærester for en kveld
Den kvelden var vi bare kjærester. Ikke mamma Ingunn og daddy Kevin, ikke mann og kone med huslån, klesvask og middagsplanlegging, ikke «kollegaer» som skal samarbeide om å få jobben gjort. Bare kjærester. Vi snakket, flørtet og holdt hender, og fniste oss hjem sent på natten. Hele kvelden tenkte jeg at «Der! Der var det som manglet!» Det lille som gjør at man har lyst til å stryke hverandre over ryggen eller ha en god samtale. Følelsen av å trives i hverandres selskap. Av å ville ta vare på hverandre og være snille mot hverandre. Følelsen av nærhet.

Neste morgen pleiet vi det som har andreprioritet etter kjærestetid, nemlig søvn. Uten vekkeklokke og en mini som våkner tidlig fikk vi sove så lenge vi ville, og etter en kaffekopp og en lat morgen dro vi for å hente vesla. Hun var superfornøyd med livet og hadde tydeligvis hatt det helt topp, noe som gav oss enda mer motivasjon til å gjøre dette flere ganger.

Les også:

Kjærestetips for nybakte foreldre

Mange par lever parallelle liv

Er du gift med din beste venn?

Vi har lært!
«Så dumme de er,» er det sikkert flere som tenker, «så dumme som ikke skjønte noe så logisk! Alle trenger kjærestetid!» Ja, jeg hadde lest masse om småbarnstiden før fødselen, og Kevin og jeg lovte hverandre at vi aldri skulle gå i småbarnsfella, men slik gikk det likevel. Heldigvis oppdaget vi det i tide. Det skal bli masse kjærestetid framover, med eller uten barnevakt. Fra nå av kommer familien vår først, og det inkluder forholdet til Kevin og meg. Minien skal vokse opp med en mamma og pappa som elsker henne, og som elsker hverandre. Vi skal aldri være så dumme igjen.

Road trip med kjæresten er balsam for sjelen. Foto: privat

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJordmor er viktig for en god fødselsopplevelse
Neste artikkelSiste uke som gravid!
DEL