- Jeg er veldig glad for at vi endelig skal ha barn, ikke misforstå, men det er skummelt å ikke vite hva man går til, skriver gravide Ingunn i ukens blogginnlegg. Noen som kjenner seg igjen?

Sist oppdatert: 13. november 2012

Helt siden det gikk opp for meg at jeg virkelig er gravid, har jeg hatt bittelitt panikk over at livet mitt snart skal forandre seg fullstendig. Jeg er veldig glad for at vi endelig skal ha barn, ikke misforstå, men det er skummelt å ikke vite hva man går til. Hvordan blir det å være mamma? Kommer Kevin og jeg til å ha tid til hverandre? Kommer jeg til å ha tid til meg selv? Derfor har vi snakket om alt vi burde gjøre nå, før vi sitter med en baby i armene, men ingenting har gått helt som planlagt.

Les også: Gravid uke for uke   Komplikasjoner og forebygging

Da jeg var rundt 14 uker, gav kvalmen seg endelig, og jeg kunne begynne å leve normalt igjen. Dette nøt jeg fram til jeg var 17 uker på vei og dro på ordinær ultralyd. Vi hadde store planer om å bestille flybilletter til Paris når vi kom hjem fra ultralyden, for å feire at vi hadde fått termindato og at vi hadde vært sammen i seks år, men så fikk jeg beskjeden om at jeg måtte ta det med ro på grunn av lavtliggende morkake. Fly skal jeg altså ikke. Kevin var fortsatt positiv, og mente at det ville være like fint å ta en tur til et sted i Norge. Jeg var nok mer skuffet.

Les også: Du vet du er gravid når…

– Skulle gjerne backpacket gjennom Vietnam…
Helst skulle jeg ha backpacket gjennom Vietnam, eller i alle fall tilbragt et par uker i Sør-Amerika, og å ta en helgetur i Europa var allerede et kompromiss fra min side. Planleggingen av en helgetur her i Norge gikk derfor ganske tregt, og jeg må innrømme at jeg var litt lite entusiastisk. Da vi endelig fikk ut fingern og skaffet oss fri fra jobben så vi hadde en langhelg samtidig, var det litt i seneste laget, og det ble vanskelig å skaffe hundevakt lenger enn fra lørdag til søndag. Skuffet gikk jeg med på at vi skulle dra på kino fredag kveld, og så kjøre til Bergen lørdag morgen og bli til søndag. Bedre enn ingenting, tenkte jeg.

Bedre enn ingenting? Det var fantastisk! Vi fikk oss hotellrom, spiste deilig indisk mat, kjøpte store fine gensere som magen min får plass i, og ruslet gatelangs i timesvis. Søndag sov vi lenge og spiste frokostbuffet på hotellet. Luksus! Kanskje jeg begynner å bli gammel, men jeg gledet meg til hotellfrokosten allerede kvelden før, og tok flere runder. «Jeg spiser for to nå, vet du», forklarte jeg Kevin når han kikket litt rart på meg, og så tok jeg runden en siste gang. Etterpå tilbragte vi noen timer på akvariet, og jeg kjente det rykket i jentedrømmene om å bli dyretrener da vi så selshowet og pingvinmatingen. I bilen hjem var jeg trøtt og lykkelig, og syns det var den beste helgen jeg har hatt på flere måneder.

Kosthold i svangerskapet

Reisen trenger ikke være lang!
Dette var en god påminner for meg. Det er lov å ha store drømmer og store planer, men man trenger ikke å reise til den andre siden av jordkloden for å oppleve ting, spesielt ikke når man er sammen med den man elsker. Tenk at jeg nesten gav opp hele kjærlighetshelga fordi jeg ikke syns det hørtes så spennende ut! Litt romantikk og god mat kan virkelig gjøre en stor forskjell. Nå kan jeg fortsette med jobb og studier med ny giv!

I tillegg til romantikken, så skal jeg få litt tilskudd av B12 også etter hvert, heldigvis. Blodprøvene jeg tok sist uke viste at nivåene fortsatt var litt lave, og jeg ble nesten lettet. Det er godt å vite at jeg skal slippe å være så trøtt hele tiden, jeg vet jo av erfaring hvor fort jeg kommer meg når jeg får noen B12-sprøyter. Jeg håper bare ikke den lille har tatt noen skade av at jeg har hatt en mangel, men jordmor mente dette skulle gå bra.

Nå skal jeg straks ut i praksis på ungdomsskolen i et par uker, og jeg gleder meg. Da blir det full fokus på studiene! Det sier jeg i alle fall til meg selv. Størstedelen av tankene mine kommer nok til å fortsette å svirre rundt babyen i magen, men jeg skal gjøre mitt beste. Likevel kan det hende jeg må ta små pauser i undervisningsplanleggingen når den lille sparker. Det er fortsatt for spennende til at jeg klarer å overse det. Babyboble? Tja, litt kanskje!

Les alle Ingunns blogginnlegg

Sol under graviditeten

 

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel28 timer med tette rier før Eline ble født
Neste artikkelDette gjør du med såre brystvorter
DEL