Sist oppdatert: 9. september 2010

Hvor er lillegutt hen? Deeeer er han jo! Hei skatten min! Neimen, hvor ble han av nå? Titt tei! Så flink og god gutt!

Det er dette som er den store greia hjemme hos oss nå. Lillebror på 14 måneder behersker titt-tei leken! Han bruker den i de fleste sammenhenger og storkoser seg med den. Nå har vi dessuten oppdaget at den fint kan brukes til avledning i situasjoner hvor han er motvillig – for eksempel når vi kler på ham. “Hvor er hodet til lillegutt? Deeeeeer!” Og de lyse krøllene kommer til syne når genseren trekkes ned og vi blir møtt med et stort smil og “Titt tei!”

Eksperter mener jo at titt tei leken er viktig for at barn skal skjønne at noe fins selv om de ikke ser dem. Spesielt i situasjoner der foreldrene blir borte en stund, er det viktig å beherske titt tei leken. Da passer det jo perfekt inn med barnehagestart. Og så er det en utrolig koselig lek også da.

Det er mange måter å leke titt tei leken på, har jeg funnet ut. En er jo den enkle med å skjule ansiktet bak hendene, men den begynner han visst å bli lei av. Han liker bedre å vandre ut av syne og tilbake igjen – knallfornøyd med seg selv.

Det beste alternativet er om vi gjemmer oss sammen og dukker opp foran storesøster eller pappa. Som på badet i morges. Vi gjemte oss bak et håndkle, for så å trekke det bort og rope “Titt tei!” Alle måtte trekke på smilebåndet selv om klokka var før syv.

Er barnet ditt like glad i titt tei leken? Har du forslag til nye variasjonsmuligheter?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGulrotsuppe
Neste artikkelGravide overvurderer risikoen med legemidler
DEL