Publisert: 3. mai 2011

Å spise lunsj sammen med andre voksne når man går hjemme med småbarn, er for mange et høydepunkt! Ikke minst sosialt, men maten smaker som regel mye bedre også. Det skal ofte ikke så mye til for å få et godt måltid: bare det å ta seg tid til å skjære opp paprika, agurk og tomater å legge på fat, en ny ost, litt ekstra pålegg og et godt brød er ofte nok. Men ofte har man lyst til å servere det lille ekstra.

Flere oppskrifter på Drøppings matglede

Nybakte rundstykker slår aldri feil! En god pastasalat smaker nydelig til. En søt avslutning hører også med. Her er noen tips:

Pastasalat med røkelaks

  • 250 g penne
  • 100 g røkelaks, skåret i strimler
  • 3 vårløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 ss sennep, dijon
  • 1,5 dl majones
  • 3 dl creme fraiche
  • Grovhakket dill
  • Revet skall og saft av 1 sitron
  • Salt og pepper

Kok pasta. Skjær røkelaks i strimler, vårløk og stangselleri i biter. Når pastaen er kokt og avkjølt, blander du pastaen med røkelaks, vårløk og stangselleri. Bland sammen sennep, majones, creme fraiche, dill og sitron, og smak til med salt og pepper. Bland dressingen med pastaen.

Grove rundstykker

  • 1/2 pakke gjær
  • 4 dl vann, lunkent
  • 3-4 ss olje
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • 1 dl store havregryn
  • 5 dl sammalt hvetemel
  • Ca 4 dl hvetemel

Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Hell i sukker, salt og olje. Rør inn havregryn og det sammalte melet. Tilsett hvetemel og elt godt. Ikke ha i alt hvetemelet på en gang, men juster fastheten på deigen med mengden mel. Dekk til bakebollen, og hev til dobbelt størrelse.

Trill ut rundstykker eller baguetter. Etterheves. Kan pensles med sammenvispet egg.

Stekes på 240 °C, midt i ovnen i ca 10 min.

Anbefaler fast føde før seks måneder

Fruktsalat

En fruktsalat blir godt av nesten hva som helst. Kutt opp forskjellig frukt og bland i en bolle. Tenk litt over hva slags farger du velger når du velger frukt. Velger du bare gule meloner, appelsin, epler og banan, så kan det se litt tamt og kjedelig ut. Noen sterkere farger som rødt, grønt og blått får salaten til å se mye mer innbydende ut! Dersom du lager fruktsalaten en stund i forveien, bør du vente med å ha i frukt som fort blir brun, f.eks banan. Her er noen forslag til ingredienser:

  • Honningmelon
  • Mango
  • Vannmelon
  • Appelsin
  • Epler
  • Pærer
  • Blå druer
  • Grønne druer
  • Jordbær
  • Kiwi
  • Banan

Server med vaniljekesam. Hvis du vil kjøre på med ekstra kalorier, velger du vaniljesaus!

Tid å lage: fra 20 min til 1,5 timer (rundstykkene)

Passer for: barselgrupper

”Grisefaktor”: liten

Visste du at: I gamle dager var det vanlig å ta med seg mat når man kom på barselbesøk. En god skikk å ta vare på!

Mors kosthold i ammeperioden

Mulig for alle å komme i god form!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel”Facebook for mammaer”
Neste artikkel– Jeg er tissetrengt hele tiden!
DEL