Sist oppdatert: 23. mars 2010

Ja da er det storesøster som er syk. Igjen. Syns hun har vært hjemme en eller flere dager hver eneste uke de siste månedene jo. Godt jeg er hjemme i permisjon, ellers hadde det spøkt for antallet dager fri fra jobben for å være hjemme med sykt barn.

Det er sjelden jeg misliker å ha rett. Men når det gjelder bange anelser om feber slår det så og si aldri feil. Hvis jeg bare vil sjekke om storesøster har feber, hender det sjelden at termometeret viser mindre enn 38 grader. Ei heller i morges. Og hun som skulle feiret kameratens treårsdag i barnehagen. I stedet ligger hun så sofaen ved siden av meg og snorker som en gammel mann.

Jeg og flere venninner med to barn klarer ikke helt å være sikre på at det holder med to. Unntaket er i sykdomsperioder. Sånn som nå. Med lillebrors tenner og feber i helgen og så bare en feberfri dag med trilletur og fryd og gammen så er det på ‘an igjen i dag. Hvordan er det da å ha tre? Eller enda flere?

Jeg husker godt da vi var hos legen med storesøster kort tid etter at vi hadde funnet ut at vi var gravide med lillebror. Storesøster var da nesten halvannet år og legen kunne fortelle at det er de to første vintrene i barnehage som byr på mest sykdom. Så to vintre, så var det for de fleste over. Hormonene fra svangerskapet førte til noen tårer i bilen hjem. For når storesøster har hatt sine to første vintre i barnehagen,  så begynner jo lillebror på sine to!

Nå har det vært mye snakk om når vinteren skulle gi seg med snøsmelting og vårtegn. Vi fikk vår i helgen ifølge medier og gradestokk. Men vinteren herjer tydeligvis fremdeles i barnehagen. Eller i det minste i ungene mine. Vinter er et nokså relativt begrep når det kommer til barnehage og sykdom. Den strekker seg tydeligvis fra slutten av september til langt ut på vårparten. Vi får satse på at dette er siste rest…

Jeg føler at jenta mi har hatt mer enn sin dose. Spesielt når barnehagetanten sender sms med “Uff. Igjen? Stakkars liten. God bedring”. Men som nevnt tidligere – det pleier å være virus. Og de går best over av seg selv. Så da er det bare å tilby drikke i øst og vest, sette på dvd’er etter ønske og vente.

Noen som har noen gode tips og råd til hvordan man holder ungene friske i lengre strekk? Eller er det kanskje faktisk å foretrekke at de får unnagjort så mye sykdom som mulig mens de er små? Fins det en sykdomskonto som gjør at vi slipper helt unna når denne vinteren nå er over?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelUrolig på natten
Neste artikkelFjøsarbeid og graviditet
DEL