Sist oppdatert: 15. November 2010

Barneoppdragelse er vanskelig. Spesielt når man er uenig med barnas andre forelder. Hjemme hos oss har vi ofte heftige diskusjoner når det gjelder jentenes ernæring. Kort fortalt er jeg den standhaftige sunne og Supermann den som gjerne serverer pølser og cola midt i uken… (når jeg ikke er hjemme) Sånt blir det altså heftige diskusjoner av.

Det er ikke det at Supermann ikke forstår at det er viktig med sunn mat for jentenes utvikling og velvære. Han er en svært opplyst mann. Men han ser bare litt mer mellom fingrene der jeg står beinhardt på mitt. Gjett hvilken side jentene tar?

De synes naturligvis det er supert å spise pølser i stedet for laks. Og det blir fest når mammas vannmugge erstattes av pappas cola. Det skal sies at dette ikke skjer så ofte, men jeg irriterer meg grønn likevel. Usunn mat er ok i små mengder, og da på lørdag. Punktum. Det er min filosofi. Til daglig er det viktig å lære barna sunne kostholdsvaner. Og ikke minst fremstå som gode eksempler. (hva vi spiser når jentene sover får de ikke vite likevel….)

Klart det er lov til å skeie ut litt innimellom, man skal ikke være helt fanatiker heller. Men jeg synes Supermann skeier litt vel mye ut…

Jeg forsøker å snike sunne saker inn i alle matrettene jeg lager. Skal vi ha pasta med kjøttsaus, bytter jeg ut kjøttdeig med karbonade eller kylling. Pastaen er selvfølgelig den økologiske fullkorn varianten. Og jeg rasper noen gulrøtter og blander i sausen, det er det ingen som merker. Bortsett fra Supermann, da…

I går var vi på tur, med stormkjøkken og pannekakerøre i sekken. Det er utrolig koselig (og enkelt) å lage mat ute i naturen. Jeg laget pannekakerøren og Supermann sto for stekingen.

Men jentene våre kjenner sine foreldre godt. Da vi var klare til å spise kom den første kommentaren:
– “Hvem har laget disse pannekakene?” Supermann og jeg så på hverandre. Han gliste bredt, og jeg visste hva som kom. Storesøster fortsatte:
– “Er det mamma?? Æsj, da er det sånne sunne pannekaker med havregryn…”

Jeg mumlet noe uforståelig ned i ullgenseren, og serverte den første pannekaken. Den gikk ned på høykant, og all skepsis var forsvunnet fra jentene. De spiste seg gode og mette på mine supersunne pannekaker. (Altså, sunne når vi sammenligner med Supermanns sukker-variant…)

Da var det min tur til å smile triumferende mot Supermann. For sunt kan faktisk også være best…

Her har du forresten oppskriften:

Grove pannekaker:

4 egg
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
3 ½ dl hvetemel
1 l lettmelk
½ ts salt
2 ss smør, smeltet

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTiden flyr!
Neste artikkel– Hvem er far til barnet mitt?
DEL