Marte skulle ønske hun noen gang kunne glemme å spise. For hun glemmer jo alt annet: Bilnøkler, mobiltelefoner og busskort, mascara, hva hun skal si... Men glemme å spise… nehei. Det skjer ikke.

Sist oppdatert: 5. april 2013

«Åh, nå skal det bli godt med mat. Jeg har ikke spist siden frokost. Jeg har hatt så mye å gjøre at jeg helt har glemt å spise».

Damen ved siden av meg smiler og tar opp et fat ved enden av lunsjdisken. Jeg smiler tilbake og trekker lett på skuldrene. Men jeg sier ikke noe. Hva kan jeg si?

At jeg ikke i min villeste fantasi forstår hvordan det er mulig å glemme å spise! Man blir jo så sulten!

Les mer: Fire knallgode hverdagsmiddager

Glemmer aldri å spise
Jeg glemmer aldri å spise. Aldri! Jeg spiser frokost, mellommåltid, lunsj, mellommåltid, middag, mellommåltid og kvelds. Og etter kvelds snoker jeg rundt i kjøkkenskapene for å se om jeg finner noe gjenglemt kokesjokolade eller kakepynt. Eller i verste fall, i søppelet, etter gårsdagens godteri.

Hvis jeg skal ut noe sted der det ikke er mulig å få tak i mat, sørger jeg alltid for å ta med meg noe hjemmefra. Dessuten, hvor ofte skjer det? Det er ytterst sjeldent jeg oppholder meg over lengre tid på steder der det ikke er noe mat å få tak i.


Les mer: Kveldskos med god samvittighet

Hva er det de er så opptatt med?
Jeg lurer på hva for noe veldig interessant disse menneskene som glemmer å spise egentlig holder på med? Er det jobben som er så utrolig spennende at de ikke registrerer magens rumling? Er det husarbeid? Barn som roper og skriker?

Jeg for min del blir bare mer sulten av å jobbe. Og jeg blir kjempesulten av barn som løper rundt og roper, og som henger i buksebeinet mitt og maser.

Mat, tenker jeg da. Jeg må ha mat. Hva har vi å spise? Og så raider jeg kjøleskapet på ett bein mens jeg prøver å riste av ungene som henger fast i det andre.

Les mer: Slik lærer du barn sunne matvaner

Glemmer alt annet
Jeg ser etter ryggen til den sultne damen ved lunsjbordet. Hun som ikke har spist hele dagen fordi hun har vært så fryktelig opptatt med noe. Noe så spennende at hun helt har glemt å spise.

Jeg tar et fat fra stabelen og jobber meg systematisk bortover disken.

Jeg skulle ønske jeg kunne glemme å spise noen ganger. Jeg glemmer jo alt annet: Bilnøkler, mobiltelefoner og busskort. Jeg glemmer å ta på mascara. Jeg glemmer å svare på meldinger og mail. Og jeg glemmer ofte hva jeg skal si. Noen ganger glemmer jeg hva jeg tenker på også. Og hva jeg skal.

Men glemme å spise… nehei. Det skjer ikke.

Glemmer du å spise?

Følg Martes blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJeg har blitt mamma, og jeg elsker det!
Neste artikkelNybakte fedre føler seg mer sexy
DEL