Sist oppdatert: 3. January 2011

Supermann er glad i det gode liv. Han snuser, har egen velfylt vinkjeller, reiser på fine ferier og tar for seg av det meste livet har å by på. Men nå har han bestemt seg for å spare! Og sette opp budsjett. Sikkert fornuftig, men jeg gjesper mens jeg lytter med et halvt øre på hans entusiastiske utregninger om hvor fet sparekontoen vår kommer til å bli i 2011.

Og bare så det er klart: vi er på ingen måte i målgruppen for Luksusfellen på TV3. Jeg tror bare Supermann har et stort behov for å leke med tall på begynnelsen av et nytt år.

Først kom meldingen om at han skal slutte å snuse. Det har jeg mast om lenge, først og fremst av hensyn til helsen. Men også fordi snus er innmari dyrt!
Supermann har bryskt avvist meg med at de små 80 kronene han bruker på snus hver dag (!) omtrent tilsvarer innholdet i min sminkepung.
Der må jeg arrestere ham!

Jeg har regnet ut at Supermann bruker 30 000 kroner hvert år – på snus!
Dior og Chanel er ekstremt varige, men skulle jeg brukt 30 000 kroner årlig på sminke burde jeg sett ut som Angelina Jolie. Og det gjør jeg på ingen måte…
Men jeg er altså glad for at han har innsett at dette er en usunn og vanvittig kostbar uvane.

Videre har han gått gjennom alle kontoutskriftene våre for 2010. (travle dager på jobb i romjulen, med andre ord…) Han vet eksakt hva vi har brukt på mat, forsikringer, reiser, tull og tøys. Og har funnet mange muligheter til forbedring.

Og der kommer budsjettet inn i bildet.
Når jeg kommer trøtt og sliten hjem fra jobb, unger er lekt med og lagt – er jeg klar for sofaen, en god film og kanskje et lite glass portvin.

Da står han der, med en bunke ark i hånden – og holder lange foredrag om hvordan vi kan slå sammen forsikringer, handle matvarer bare en gang i uken og spare store summer hver måned. Hva vi sparer til, sier han ingenting om. Jeg antar det er en regnværsdag.

Jeg tar det hele med stor ro. For jeg vet at budsjettet som innebefatter ferie, gode middager og rødvin er uforandret. Og det holder lenge for meg…

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBarnehagetilvenning – en stor omveltning
Neste artikkelStart høytlesingen allerede fra fødselen
DEL